Nieuwsbrief club van 100 drafcentrum Alkmaar

21 januari 2020

Onderwerpen:

-Meeting 1 Maart

-Planning 2020

-Terugblik 29 december

-Stand sponsors en club van 100

-Social Media

IN DE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF VINDT U ALLE INFORMATIE OVER DE BIJEENKOMST EN HOE U ZICH KUNT AANMELDEN!

1 Maart

De seizoensopening vind plaats op zondag 1 Maart. Het thema van deze koersdag is “de fokkerij”.
De afgelopen weken hebben wij contact gezocht met alle dekhengstenhouders in Nederland. Allen zijn zeer enthousiast. Wij verwachten dan ook meer dan 10 live dekhengsten, die getoond gaan worden tussen de koersen door.
Voorafgaand aan de koers houden wij, samen met de fokkersvereniging, een bijeenkomst voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in het fokken van paarden. Het motto van deze bijeenkomst is “het fokken van paarden heeft weer toekomst”. De uitnodiging voor deze bijeenkomst is van de week aan alle fokkers verstuurd.
Deze bijeenkomst is echter niet alleen voor de huidige fokkers. Iedereen die geïnteresseerd is in het fokken van paarden is welkom!
Er zullen 7 sprekers zijn die allen een (positief) verhaal zullen presenteren. Onder andere de banen Wolvega, Groningen en Alkmaar zullen informeren over de plannen in de toekomst.
De bijeenkomst zal beginnen om 10.00 en eindigt om ca 12.00 met een gezamenlijke lunch.
De uitschrijving voor de koersdag op 1 maart is al bekend.
Zo zullen er 9 koersen worden verreden.
Het hoofdnummer gaat over 2700 meter uit de banden, de amateurkoers is tot 18.000 euro winsom.
De montékoers is dit keer bewust laag in winsom uitgeschreven.
Enerzijds omdat Wolvega enkele dagen eerder een koers heeft voor de open klasse, anderzijds omdat we hopen dat er daardoor nieuwe, onervaren paarden het kunnen proberen in het monté genre zonder dat ze de kans lopen op ervaren, oudere monté paarden, te stuiten.
Voor de pikeurs en personeel was er afgelopen keer een kopje erwtensoep, ditmaal zullen zij verrast worden met een heerlijk broodje worst.
Voor de kleintjes onder ons zal er weer een pony koers gehouden worden.

Planning 2020

Zoals al eerder aangegeven is de koerskalender dit jaar afgestemd met de banen Groningen en Duindigt.
13 April (2e paasdag) zal de eerste koersdag worden met verhoogd prijzengeld. Er zullen 6 finale koersen worden uitgeschreven en een aantal koersen voor de warming up van de kortebaan paarden. Er zal overigens GEEN mega sprint gehouden worden. Wij denken eerder aan 2 heats per paard over een korte afstand. Daarnaast zullen er op deze dag meerdere activiteiten zijn voor de kids!
Meer informatie ontvangt u in de volgende nieuwsbrief.
De meeting van 1 juni (2e Pinksterdag) is ook een meeting met verhoogd prijzengeld. Deze dag zal in het teken staan van de Kampioenen!
Er zullen 2 klassieke draverijen worden verreden: Het Stayerskampioenschap van Nederland en het Sprintkampioenschap van Nederland. Dit betekend dus 2 keer het Wilhelmus op onze drafbaan. Daarnaast zullen wij proberen om o.a. ‘onze’ wereldkampioen Rick Ebbinge naar Alkmaar te halen…..
De meeting van zondag 6 September zal wederom een meeting zijn met verhoogd prijzengeld. De dag zal in het teken staan van de Horeca.
4 oktober is de 4,5 km van Alkmaar! Dit zal de dag zijn met het hoogst verreden prijzengeld dit jaar.
15 november is de BOKO dag en we sluiten het jaar weer (feestelijk) af op dinsdag 29 december 2020

Terugblik 29 december

Na de succesvolle ouverture op 6 oktober was het even afwachten hoe de volgende meeting zou verlopen…. maar alle verwachtingen werden overtroffen: ruim 500 betalende bezoekers, rijen voor de kassa, prachtige koersen, mooi weer, goede horeca en live muziek. Wij hebben voornamelijk positieve reacties gehad. Het sponsorhome was gevuld en het restaurant boven was bomvol. Er moesten hier zelfs mensen teleurgesteld worden: het restaurant was uitverkocht….
En het was vooral ‘ouderwets’ gezellig. Wij danken dan ook iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt!

Sponsors en de club van 100

Ja, de club heet nog steeds de club van 100…. Ondanks het feit dat we nu 234 deelnemers hebben!!!!
Wij zijn bijzonder verheugd dat er zoveel support is onder de drafsportliefhebbers. Stiekem hadden we op 180 deelnemers begroot.
Met dit aantal deelnemers heeft de SEDA per koers meeting, na afdracht van de BTW, ca. 2750 euro extra sponsorgeld!
Dit maakt de stap naar een sluitende begroting een stukje dichterbij.
In de vorige nieuwsbrief hebben we de begroting 2020 gepresenteerd. Zoals u kon lezen is sponsoring van de koersen van elementair belang.
We zijn dan ook blij dat we voor de meeting van 1 maart 8 koerssponsors hebben waaronder een sponsor voor de hoofdkoers!
Wij danken de firma Greenart Productions (familie Stins), Stal Starro, Stal Schermer, Stal Vrijenesse, Maasland Vleeswaren, Mart Bakker Expo Interieurbouw en standbouw en Louter Installatie BV voor hun ondersteuning.
Voor de meeting van 13 april zijn ook al 8 koerssponsors aangemeld!!
Mocht u voor één van de meetings dit jaar meer informatie willen hebben wat koerssponsoring precies inhoud, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Social Media

Wij eindigen deze brief met informatie over onze Facebook en onze ‘nieuwe’ Instagram Site.
Onze FB site wint nog steeds aan nieuwe likes. Nu al meer dan 1300 fans.
Sinds deze week hebben wij ook een Instagram site (met dank aan Runnerz/ZEturf). Dus bent u een INSTA-fan, bezoek en like onze site!!
Wij rekenen op uw massale komst naar de baan op 1 Maart en hopen op veel aanmeldingen voor de Fokkerij bijeenkomst (zie Bijlage)
Met vriendelijke groeten namens de SEDA,
Robin Goudsblom