Noord Hollands dagblad over de  koersagenda van Drafcentrum Alkmaar in 2020

30 november 2019

Noord Hollands dagblad over de  koersagenda van Drafcentrum Alkmaar in 2020

De eerste Alkmaarse wedstrijd van het nieuwe seizoen is op zondag 1 maart. Zo lang hoeven de liefhebbers overigens niet te wachten, want op zaterdag 29 december wordt er gekoerst op het ovaaltje. ,,Dat moet een echte happening worden en dat geldt ook voor de meetings van volgend jaar. Iedere koersdag moet een feestje worden”, laat Robin Goudsblom weten.

Goudsblom vormt met Kees de Groot en Sierdje Schokker het bestuur van Seda. De Stichting Exploitatie Drafbaan Alkmaar heeft de organisatie van de koersen overgenomen van het Drafbaan bestuur. De 4,5 kilometermeeting op 6 oktober was het eerste wapenfeit van Seda en die ging, ondanks het slechte weer, als een groot succes de boeken in.

Dat is het ook het streven voor de meetings die in 2020 op het programma staan. ,,We willen er elke keer iets speciaals van maken’’, stelt Goudsblom. ,,Zo zetten we op 1 maart de fokkers centraal en worden er bijvoorbeeld jaarling veulens en dekhengsten getoond. Voor tweede pinksterdag zijn we bezig om er een kampioenen dag van te maken, waarbij meerdere top pikeurs aanwezig zullen zijn.”

De meeting op tweede pinksterdag (1 juni) is de derde van het jaar in Alkmaar. Daarvoor wordt ook gekoerst op tweede paasdag (13 april). Die twee koersdagen zijn een traditie in Alkmaar en de enige twee die nog op maandag gehouden worden. Naast 1 maart zijn ook de meetings 6 september, 4 oktober en 15 november op zondag. Op 4 oktober is de vier-en-een-halve kilometer. Het Alkmaarse programma wordt afgesloten met de kerstmeeting op woensdag 30 december. ,,We hebben met de baanbesturen van Groningen en Duindigt om tafel gezeten om niet in elkaars vaarwater terecht te komen. Iets wat vreemd genoeg nooit eerder was gedaan. Alles is in goede harmonie op elkaar afgestemd.”