Programma Alkmaar op maandag 22 oktober 2018, aanvang 18.30 uur, met start regio challenge en het Alkmaars Sprint Kampioenschap

17 oktober 2018

Hier het programma van Alkmaar om maandag 22 oktober 2018
Programma Drafbaan Alkmaar op maandag 22 oktober 2018

Stukje van onze PR man van de drafbaan Alkmaar,  Jan Bruin.

Maandagavond om 18,30 uur valt de eerste start van een op papier mooie koersavond op de drafbaan.
De laatste meeting was al weer even geleden,maar dat was de 4,5 km dag en die zit nog flink in het geheugen van de drafsportliefhebbers opgeslagen.
Normaliter vind op die dag ook het Sprintkampioenschap van Alkmaar plaats.
Het drafbaanbestuur heeft er voor gekozen om dit topnummer los te koppelen van dat programma.
Daarom verschijnen in koers nr. 6 acht sprinters achter de startauto om op jacht te gaan naar deze pretentieuze titel.
Nu het kortebaan- en grasbaanseizoen achter de rug zijn gaat de baan in de Alkmaarderhout samen met Victoriapark in Wolvega zich opmaken voor het winterseizoen.
Dat betekent voor Alkmaar dat er een aantal bijzondere  nummers op de agenda staan, zoals de Gouden Hoef op maandag 5 november en de Gouden Speld voor amateurrijders twee weken later.
Ook zijn er voor de deelnemende trainers met hun paarden weer punten te verdienen voor de Regio Challenges die in januari 2019 op het drafcentrum Wolvega worden verreden.

Twee nieuwe Regio Challenge Alkmaar 2018 met finales in januari 2019 te Wolvega.

Maar liefst twee nieuwe Regio Challenge voor Alkmaar starten met de meeting van Alkmaar op maandag 22 oktober. Alle 5 volgende meetings van Alkmaar in 2018 tellen mee. De finale zal plaatsvinden tijdens één of twee meetings van Wolvega in januari 2019.

1e Regio Challenge Alkmaar:
Paarden, die op het moment van de vooraangifte voor de koersen in Alkmaar nog geen € 5.000 belastbare winsom hebben, verdienen punten.

2e Regio Challenge Alkmaar:
Paarden, die op het moment van de vooraangifte voor de koersen in Alkmaar nog geen € 12.000 belastbare winsom hebben, verdienen punten.

Puntentelling voor beide Challenge:
De winnaar van een race krijgt 15 punten, nummer twee 13, nummer drie 12 en nummer vier 11.
Elk daadwerkelijk gestart paard die niet bij de eerste vier eindigt verdient 10 punten. Uitgelote paarden hebben recht op 12 punten.

Stukje Noord Hollands Dagblad over de meeting van 22 oktober 2018.