Wedden op paarden Victory 5

Programma Drafcentrum Alkmaar op maandag 10 december 2018, aanvang 18.20 uur

7 december 2018

Programma bestaat uit 8 redelijk bezette koersen.
Dagprogramma Alkmaar 10 december 2018

Door Jan Bruin PR drafcentrum Alkmaar

ONTKNOPING TITEL PARADEPAARD NADERT OP DRAFCENTRUM ALKMAAR

Tijdens de meeting van komende maandagavond treffen de drie toonaangevende paarden in het klassement om de titel paradepaard 2018 elkaar in een rechtstreeks duel in de tweede koers op de Alkmaarse drafbaan.

Hoewel de leidster Godiva Flevo met de Finse leerlinge Sonja Rytkönen vijf punten voorsprong heeft op Galaxy W van Zandtemmer eigenaar Ton de Wit lijkt de keuze toch op deze laatste te vallen .
De vorm lijkt beter en dat kan ook gezegd worden van de nummer drie Fonne Pomponne met rijder Elco Korrel, maar diens achterstand bedraagt al zeven punten.
En dat lijkt onoverbrugbaar met na maandag nog een koers dag voor de boeg.
Waarschijnlijk zal op zaterdagmiddag 29 december de beslissing vallen.
Dat geldt dan voor alle klassementen.
De drie rijders die aanspraak kunnen maken op de winnaarstitel komen maandag ruim aan bot. Dat zijn Tom Kooijman, Hugo Langeweg en Jaap van Rijn.

De eerste koers op de avond om 18.30 uur is de monté-draverij waarin Susan Wiedijk uit Heiloo , die op een straatlengte voorsprong in dit genre staat met Elma Alki niet meer zo goed is als in de rest van het jaar.
Ze heeft in Cashflow met Rosalie Jansen een bijna niet te kloppen tegenstander.

De hele meeting heeft acht goed bezette koersen en bezoekers vinden de entree aan de Koning Willem Alexanderlaan 4 in de Alkmaarderhout.