Programma Drafcentrum Alkmaar op maandag 8 april 2019, aanvang 18.30 uur

3 april 2019

Programma Alkmaar op maandag 8 april 2019

Alkmaar 8 april 2018

Na een periode van drie maanden inactiviteit op de Alkmaarse drafbaan zet het bestuur van de Paarden sportvereniging Vooruit komende maandag 8 april de poorten weer open voor de eerste meeting van dit jaar.
Er volgen dan in de loop van het jaar nog elf maandagen en een zondag in oktober , waarop de liefhebbers van de paardensport de gang naar de Alkmaarderhout weer kunnen maken.
Het zal voor de vele liefhebbers in Noordholland een verademing zijn dat op de knusse baan de paarden weer hun rondjes maken en daarmee het gegeven dat ze niet alleen meer naar Wolvega hoeven te gaan.
Maar zij zullen allen merken dat het best lastig wordt om fraai samengestelde programma’s te maken. De recessie in de sport heeft zijn weerslag op het aantal in training zijnde paarden. Daarbij komt ook nog het probleem dat de overkoepelende organisatie de bijdrage aan het prijzengeld heeft moeten verlagen als gevolg van de tanende wedomzetten bij de wedorganisatie Runnerz. Ook op de Alkmaarse baan zijn als gevolg daarvan de te behalen winsommen licht gedaald. Het kan zo maar voorkomen dat het gedurende dit jaar nog lastig wordt om alle koersdagen te laten doorgaan.
Gelukkig zijn de vaste regionale trainers weer van de partij en zijn ook doordrongen van de noodzaak om ,wil de sport overleven ,zij zeker Alkmaar een prominente plaats moeten gunnen.
Er zijn komende maandag acht draverijen waaronder gelukkig weer een monté-draverij.
Er komen veel nieuwe namen aan de start , maar in de monté-koers zien we weer de vertrouwde namen van Elma Alki, Beat it, Bizzi Tolli T en Bronco Boko.
De eerste start is om 18.30 uur en de drafbaan is te vinden aan de Koning Willem-Alexanderlaan 4 .
Over 14 dagen op Tweede Paasdag komt het Megasprint spektakel weer terug en dan zijn alle kortebaanverenigingen te gast. Dat zal garant staan voor een geweldig programma.