logo - kopie

Nieuwsberichten

Voorbeschouwing 20-04-2021

Trainingsrit 1

De eerste trainingsrit van vandaag voor paarden met een winsom van Max 2.000. Dat zijn vaak de meest interessante ritten.

Mijn favorietenrol gaat naar (6) Joris S. Het paard heeft veel speed maar consistentie is een puntje. Als hij vandaag goed in vorm is kan hij hier zomaar de overwinning mee naar huis nemen. Als hij toch niet top blijkt te zijn is (2) Joep Swagerman het paard om in de gaten te houden. 12 dagen geleden liep hij een goede rit op Wolvega in een snelle tijd. Toch was hij in zijn meest recente rit op Alkmaar niet top. Is hij vandaag wel in vorm op deze baan, kan hij hier een goed resultaat behalen. (7) Face It was in zijn laatste trainingsrit niet in topvorm. Bijna 3 seconden achter de winnaar was voor mij een verrassing, vooral omdat zijn ritten daarvoor erg sterk waren. Als hij zich vandaag weet te herpakken kan hij in het trio lopen. De 6-jarige merrie heeft wel het nadeel van het 2e gelid. (5) Johnny B Goode kan ook zeker een top 3 plek in beslag nemen. De 5-jarige hengst liep tijdens zijn rentree in de top 3, maar de rit daarna was nog niet optimaal. Hij was echter wel 0.8 seconden sneller dan (7) Face It.

Ik zie hier (6) Joris S de overwinning pakken als hij zijn oude vorm terugkrijgt. Zo niet, zijn er mooie kansen voor (2) Joep Swagerman, (7) Face It, en (5) Johnny B Goode

Trainingsrit 2

8 paarden aan de start waarvan 2 die starten uit het 2e gelid.

Daarvan schat ik (7) Jewel Starlake net wat hoger in. Net wat meer inhoud en een beter startnummer. Zij kan namelijk de rug pakken van de startsnelle (1) Hind Beuckenswyk. Zij heeft een mooi startnummer met leerling pikeur Marciano Hauber. Hij heeft haar 1 keer gereden op Groningen negen maanden geleden wat in een 5e plaats resulteerde. In die koers werd (6) Jess Vryenesse 2e. Zij is mijn favoriet in deze trainingsrit. Alle drie haar starts hier in Alkmaar zette zij om in een overwinning en dat lijkt vandaag weer haalbaar. Een goede kwalificatie tien dagen geleden op Duindigt, bevestigt dat zij in goede doen is. (2) Joan Hanover heeft ook geen verkeerd startnummer. Zij pakte negen dagen geleden meteen een overwinning in Gelsenkirchen, terwijl zij 4 maanden niet had gereden. Zij zou nog beter moeten zijn vandaag.

Ik denk dat (6) Jess Vryenesse hier de overwinning pakt, voor (2) Joan Hanover en (1) Hind Beuckenswyk. Voor de overige plaatsgelden schat ik (7) Jewel Starlake, en (4) Joan Collins het hoogste in.

Trainingsrit 3

Deze 3e trainingsrit is zeker interessant.

Mijn favoriet is (4) Jannie van Tim. De 5-jarige Timoko merrie heeft koersritme en goede prestaties. Haar laatste rit negen dagen geleden op Duindigt springt vooral in het oog. Als zij na de start voordelig ligt dan zie ik haar als beste kanshebber voor de winst. Zij zal dan rekening moeten houden met (3) Harrison Boko. De ruin liep snelle tijden op Wolvega-Mons, achter goede paarden zoals Edens Boy en Ahura Mazda Font. Ook pakte hij een overwinning in Dinslaken. Hij kan met een voordelig ritverloop hier zomaar de overwinning pakken. Dat zou op kwaliteit (2) Goo River Flevo ook kunnen lukken. Maar de 8-jarige merrie heeft al 6 maanden niet gelopen, ze heeft waarschijnlijk nog een ritje nodig.

Hetzelfde geld voor (6) Joe Fanatic en (7) Hulk Vryennese. Zij weten beide hoe het voelt om als eerste over de streep te komen op Alkmaar. Eerstgenoemde deed dat in een kilometertijd van 20.0, maar laatstgenoemde deed dat in een kilometertijd van 18.6 op dezelfde dag. Hoewel (6) Hulk Vryenesse uit het 2e gelid en twee maanden langer op rust staat denk ik dat hij net wat verder komt.

Ik zie hier (4) Jannie van Tim winnen, vlak voor (3) Harrison Boko. (2) Goo River Flevo zal tevreden zijn met een plek in het trio. (7) Hulk Vryenesse en (6) Joe Fanatic zullen het moeten doen met de overige plaatsen.

TRAININGSRIT 4

Een bandenstart, een goed gevuld veld. 4 paarden met een voorsprong. De beste paarden van de dag. Het recept voor spektakel!!

Mijn favoriet is (3) Iris de I’lton. De ruin laat op Wolvega keer op keer zien dat hij constant is en klasse heeft. Bandenstart is wel een vraag bij hem, maar als hij daar goed weg komt, is hij waarschijnlijk gevlogen. Het grootste gevaar voor de 6-jarige ruin komt uit de 2e band vandaan. Na een tweede plek op Dinslaken achter Fuggedaboutit ging (7) Durk m Boko op rust. Na 4 maanden maakt hij zijn rentree en ik verwacht dat hij goed voorbereid zal zijn om hier voorin mee te doen.

In zijn meest recente trainingsrit op Alkmaar werd hij geklopt door (5) Fakir Oldeson. Een maand daarna werd de ruin nog knap tweede in de 4.5 km van Alkmaar en ging daarna op rust. Zijn rentree viel toch een beetje tegen. Een 3e en een 5e plek is niet waarop gehoopt werd. Hij is hier weer terug op Alkmaar, en toont hier altijd karakter. Een net wat langere afstand en de banden start zijn ook zeker geen nadeel voor hem.

In zijn meest recente koers waar hij vijfde werd, zat er een verassende naam in het trio. (6) Bolide Senonchois liep die dag 0.6 seconden harder dan (5) Fakir Oldeson. Of hij die rit bevestigd heeft is lastig te zeggen. Hij liep een nieuw record van 14.9 maar was niet opgewassen tegen topklasse paarden die streden voor de winst. Hij moest het met een zesde plek doen. Een andere grote naam in de 2e band is (8) Banker Transs R. De 13-jarige ruin draait nog steeds mee op hoge klasse. Maar de laatste tijd gaat winnen niet gemakkelijk. In Maart werd hij twee keer derde in Duitsland. Waaronder de rit op 27 maart. Hij liep in die koers een kilometertijd van 15.0, op Dinslaken een snelle tijd. Een sterke rit dus van (8) Banker Transs R, die daarna nog een goede trainingsrit liep. Een 5e plek achter toppaarden zoals Panoramic en Emillion is zeker niet slecht.

Ik denk dat (3) Iris de I’lton hier vandaag de overwinning pakt. Hij heeft 25 Meter voorsprong en heeft koersritme. Als hij de bandenstart niet trekt kan (7) Durk m Boko zijn kans grijpen om zich te revancheren. Misschien kunnen (5) Fakir Oldeson en (8) Banker Transs R verrassen met een plek in de top 2. Voor een 5e plekje komen (1) Iznogood Darby en (6) Bolide Senonchois in aanmerking. 

Trainingsrit 5

10 paarden van start in de laatste trainingsrit vandaag.

Mijn favoriet is de derde Vryenesse van stal Langeweg vandaag: (4) Kelly Vryenesse. Zij liep een goed debuut en ging een half jaartje aan de kant. Haar tweede keer uit verwacht ik haar nog sterker. De vorm van de stal is zo goed dat ik denk dat de rust periode niks uit zal maken. Als zij goed wegkomt lijkt zij hier de overwinning te pakken. In zo een groot veld moet je wel blijven oppassen.

Voor (1) Koraal D bijvoorbeeld. Na een sterk rentree was de galoppade negen dagen geleden onverwacht. Dat laat haar wel erg fit voor deze trainingsrit. Als zij hier op de benen blijft kan Thomas Bos hier zomaar zegevieren. Terwijl (1) Koraal D een sterk rentree had, was de rentree van (7) Jumilla wat minder. Zij liep 0.9 seconden minder snel dan (1) Koraal D. Maar in de meest recente rit trok (7) Jumilla aan het langste eind. Dat was weliswaar wel door een galoppade van (1) Koraal D. Zij lag tweede toen ze eruit sprong. Als ze had blijven lopen had ze waarschijnlijk erbij gezeten, maar we zullen dat nooit weten. (7) Jumilla mag in deze trainingsrit die goede prestatie bevestigen. Als zij dat kan is een plek in het trio niet ondenkbaar.

Een paard die weet hoe het voelt om te winnen hier in Alkmaar is (9) Kees Bianco. Dat deed zij een half jaar geleden in een snelle tijd. Haar twee meest recente ritten waren niet top. Maar zij kan haarzelf revancheren hier op “het ovaaltje”. In die rit werd (8) igor Boko vierde. (2) Go With The Flow kwam in zijn meest recente rit samen met (9) Kees Bianco  binnen. Door het voordelige startnummer zou hij hier zomaar kunnen verrassen. (10) Kingston Renka heeft de klasse maar ook een lastig startnummer. Zou hier ook kunnen verrassen.

Ik zie (4) Kelly Vryenesse hier de winst pakken vlak voor (1) Koraal D. De strijd om de overige plaatsen zal gaan tussen (7) Jumilla, (9) Kees Bianco, (2) Go With De Flow, (10) Kingston Renka en (8) Igor Boko