logo - kopie

Nieuwsberichten

Nabeschouwing meeting 20-04-2021

Het was weer even wennen, maar het was bovenal genieten, vanochtend vroeg in de ZEturf Arena. Rond 45 paarden vulden de boxen rondom de baan van de ZEturf Arena. Pikeurs, trainers en personeel waren blij om weer actief te zijn tijdens de 5 trainingsritten. Volgens streng protocol, zo was publiek absoluut verboden. Kijkers thuis werden op hun wenken bediend door het live programma wat werd verzorgd door de SEDA in samenwerking met Zonneveld Services, TROTR.nl en ZEturf.

De beelden van de paarden gefilmd uit verschillende camera posities zorgden, geholpen door de stralende zon, voor prachtige beelden. Een primeur was het aanbod aan de Franse wedders die voor het eerst konden wedden op de paarden in de ZEturf Arena. De Franse zender Canal Turf zond de livestream uit in Frankrijk en die werd massaal bekeken. Naar schatting 6.000 Fransen konden genieten van 5 prachtige trainingsritten.

Deze vijf trainingsritten brachten een aantal verrassende uitslagen. Jaap van Rijn, de meest winnende pikeur in 2020, moest toezien dat zijn paarden nog niet over hun topvorm beschikten. Niet getreurd, deze paarden zullen binnenkort hun ritten zeker gaan winnen.

Succes was er voor Rob de Vlieger die Joris S keurig voorbij stuurde aan de grote favoriet Johny B Goode (getraind door Susan Wiedijk).

Tom Kooyman verraste met zijn Joan Collins de lokale publiekslieveling Gufo Greenwood (van Akersloter Hoefsmid Kees Zijp) in een nek aan nek finish.

Ruud Pools, hij was vandaag weer ouderwets op dreef, won sterk met Goldrush H (in training bij Cees Hetteling). Paard van het jaar 2019 Durk M Boko verpletterde zijn tegenstanders op een manier die we van deze geweldenaar gewend zijn. Het sluitstuk van deze meeting werd verzorgd door Kiss of Fire, gereden door John Dekker en in training bij Chantal Mante.

Lokale eigenaren, lokale pikeurs en lokale paarden voerden dus de boventoon vandaag in de ZEturf Arena. Drafsport Nederland, en in het bijzonder de brede schare aan liefhebbers in Noord-Holland is blij dat Alkmaar weer begonnen is. Dit smaakt naar meer. De SEDA verheugt zich op een mooi seizoen.