logo - kopie

Nieuwsberichten

Nabeschouwing meeting 25-05-2021

Deze keer door: Albert Dilling

De heren en dames professionals moesten ook voor deze tweede meeting onder Corona-protocol vroeg uit de veren. De eerste start van 5 trainingsritten vond  immers plaats rond de klok van 10.00 uur. Mooie sport, spannende aankomsten en veel spel op de totalisator zorgden er voor dat ook de tweede meeting van het jaar het predicaat succesvol krijgt! Zo zien we het graag in Alkmaar!

De meeting begon al met vuurwerk in het eerste onderdeel. Hierin leek Jess Vryenesse naar haar eerste zege van het seizoen te lopen maar een vlammend eindschot van Joan Collins gooide roet in het eten. In een zinderende finish zette Joan Collins haar concurrente dermate onder druk dat deze de draf er niet meer onder kon houden en sprong. Joan Collins won sterk en gaf haar winst van een maand geleden daarmee een passend vervolg. Jet Bianco en Jewel Starlake completeerden het trio.

In de tweede proef ging de winst naar Kas Trottatore. De door Peter Baltus gefokte vierjarige Russel November-zoon kende een moeilijk begin van z’n carrière maar lijkt nu goed op weg. De hengst debuteerde op Duindigt met een derde plaats maar was in deze trainingsrit heer en meester. Direct na de start stuurde Jaap van Rijn zijn pupil naar het front en van daaruit controleerde Kas Trottatore de koers om vervolgens met overmacht ter zege te gaan. Koraal finishte als tweede maar de merrie was al uitgeschakeld waardoor de “runner-up”-positie naar Kairouan ging terwijl Joekel Twiko als derde aankomende de boeken in gaat.

In het derde onderdeel van het programma gaf Kiss of Fire haar zege van 20 april een passend vervolg. De Timoko-dochter van John van Nierop ging als favoriet van start en de merrie beschaamde het vertrouwen van de wedders niet. Na de start was het echter een andere van Nierop-pupil, Johnny B Goode, die de leiding nam. Kiss of Fire liet echter geen twijfel over haar bedoelingen ontstaan en nam resoluut de leiding over. In de laatste bocht ontwikkelde zich een prachtige strijd tussen Kiss of Fire en de hevig aanvallende Jyvonn Vryenesse. Pikeur John Dekker hield het hoofd echter koel en stuurde zijn Kiss of Fire naar een sterke zege voor de dappere Jyvonn Vryenesse en Johnny B Goode.

In de vierde trainingsrit waren de ogen vooral gericht op de grootheden Iris de l’Iton en Durk M Boko. Het is mooi om paarden als Iris de l’Iton en Durk M Boko in de ZEturf Arena te kunnen zien strijden want beide paarden mogen zich inmiddels tot de top van het vaderlandse paardenbestand rekenen. Deze keer was het Iris de l’Iton met Tom Kooyman in de sulky die het zoet der overwinning mocht proeven. De ruin sloeg in de slotmeters de aanval van Durk M Boko resoluut af en won in 1.19,3 over 2.700 meter uit de banden. Durk M Boko finishte als tweede terwijl Goldrush H met een derde plaats optimaal profiteerde van een start uit het eerste band.


Iris de l’Iton won de vierde trainingsrit in handen van Tom Kooyman. (foto: Remon Stroomer)

Op deze dinsdag werd het lekkerste voor het laatst bewaard. In de slotrit traden zeven amateurs tegen elkaar aan waarbij Wim Hendriks met zijn Johanna Baldwin de meeste aanhang op de totalisator had. Het was echter Joe Fanatic die de het nummer een schitterende glans gaf. De Muscle Mass-zoon van Stal Payday blesseerde zich in de aanloop naar de Derby van zijn jaargang dermate dat een toekomst als draver zeer onzeker was. De ruin herstelde gelukkig volkomen maar de prestaties bleven min of meer uit. Daar was in deze trainingsrit echter niets van te zien. Joe Fanatic zat vol dadendrang en amatrice Hiltje Tjalsma moest er alles aan doen om die drang enigszins te beteugelen. Dat is echter wel toevertrouwd aan de Friezin en in stijl ging de combinatie dan ook naar een schitterende zege waarbij een kilometertijd van 1.16,5 uit de klokken rolde. Illimani Montana en Hot Shot Rob finishten als tweede en derde.