logo - kopie

Nieuwsberichten

Alkmaar ZEturf Arena ontwaakt uit zomerpauze: prachtig drafseizoen in het vooruitzicht!

Het einde van de zomerpauze nadert, en dat betekent dat er weer gekoerst gaat worden in de Alkmaar ZEturf Arena! De Stichting Exploitatie Drafcentrum Alkmaar (SEDA) heeft er zin in en verheugt zich op een prachtig drafseizoen.

We hebben alle komende activiteiten op een rijtje gezet:

ZONDAG 19 SEPTEMBER:
9 draverijen met o.a. het Stayerskampioenschap van Nederland, een monté koers, een koers voor de amateurs, en een primeur: een claimkoers.

Alle categorieën en winsom klasses kunnen op deze dag dus starten. Het hoogtepunt van deze koersmeeting zal zijn het Stayers Kampioenschap van Nederland met een dotering van 4.400 euro. Wie wordt de opvolger van Felicio de Joamax?

Voor het eerst in anderhalf jaar zullen de kleine pikeurs en hun pony’s weer acte de presence geven, oftewel de mini draverijen gaan op 19 september weer beginnen…

ZONDAG 10 OKTOBER:
Het hoogtepunt van het jaar in de ZETurf Arena: de 4,5 kilometer van Alkmaar, de langste draverij in Europa. Het belooft ook dit jaar weer een waar spektakel te worden. Daarnaast een mooi omlijstend programma met allerlei activiteiten voor de kids: onder andere schmink, luchtkussens en mini draverijen. Bezoekers kunnen op deze dag een virtual reality experience beleven. Zittend op een sulky met virtual reality bril kunt u zelf een koers rijden!

ZONDAG 14 NOVEMBER:
BOKO Dag. Onder het motto ‘be the best-buy a boko’ zal deze dag omarmd worden door de BOKO Stables en haar relaties. Het belooft een speciale dag te worden: niet alleen staat het Sprintkampioenschap van Nederland op het programma, daarnaast kunnen alle paarden die op deze dag lopen, op 26 November ‘beschermd’ meedoen aan de Alkmaar XXL à Wolvega koersen voor een prijzengeld van 3.300 euro per koers, en een minimale premie van 100 euro. Wij verwachten op 14 november dan ook volle velden!

VRIJDAG 26 NOVEMBER:
3 Alkmaar XXL à Wolvega koersen op Wolvega voor paarden die op 14 november in Alkmaar starten. Sponsors en club van 100 leden hebben vrij toegang en ontvangen gratis drankjes.

VRIJDAG 10 en 17 DECEMBER:
Alkmaar Regio Challenges op VP Wolvega

WOENSDAG 29 DECEMBER
Prachtige eindejaars meeting in de ZEturf Arena. Misschien wel één van de gezelligste drafmeetings van het jaar. Al dravend gaan we het jaar 2021 uitzwaaien. Na de koers is er live muziek in de totohal.

Wij hopen de komende meetings op veel animo onder de trainers en eigenaren. Steun de Nederlandse Drafsport en schrijf uw paarden massaal in!

Voor alle bezoekers geldt: u bent alle meetings van harte welkom (waarschijnlijk nog wel op basis van de 3 G’s: getest, gevaccineerd of genezen)!

Club van 100 leden hebben alle meetings vrij entree.

Tot binnenkort in de ZEturf Arena!