logo - kopie

Nieuwsberichten

Alkmaar draaft door!

Voorbeschouwing zondag 19 september 2021

Zondag middag bent u van harte welkom in de ZEturf Arena in het centrum van Alkmaar. Vanaf 13.30 zijn er 8 professionele draverijen, en er zijn 2 draverijen voor de mini pikeurs met hun pony’s! Het hoogtepunt is koers 7, het Newport Breeding Stayerkampioenschap van Nederland. Wie is de beste Stayer van Nederland, en welke paarden zijn in vorm voor de 4,5 kilometer van Alkmaar, de grote koers die op 10 oktober verreden gaat worden?

Afgelopen jaar werd dit kampioenschap gewonnen door een ontketende Felicio de Joamax. Hij is er dit jaar ook weer bij, maar zo makkelijk als vorig jaar zal het dit jaar niet worden. Durk M Boko, meermalig paard van het jaar, en veelvuldig winnaar in de ZEturf Arena, zal dit jaar favoriet zijn. Maar er zijn meer kapers op de kust. Dorthez Prestance komt helemaal uit het zuiden van het land afgereisd, en zal één van de grote uitdagers zijn. Dark Horse in dit veld is Echo Oldeson, 2 jaar geleden nog glansrijk winnaar van de Gouden Zweep!

Ca 16.30 zal het Wilhelmus klinken op de drafbaan. Hubert Schoonhoven, voormalig toppikeur en winnaar van het Kampioenschap met de legendarische draver Vriend, zal de erekrans ophangen bij de Stayerskampioen van Nederland 2021!

Het programma bestaat verder uit 7 andere draverijen en 2 mini koersen. Deze mini koersen zijn draverijen voor de jongste jeugd: de bakermat voor de drafsport. Verdeeld over 2 koersen zullen in totaal 17 youngsters gaan strijden om de winst.

De draverijen voor de professionals beloven elke koers voor vuurwerk. Toppikeurs als Jaap van Rijn, Patrick de Haan en Ruud Pools maken in meerdere koersen hun opwachting. Daarnaast zullen de grootheden Rob de Vlieger, Caroline Aalbers, Frans van der Blonk en Tom Kooyman (allen hebben hun stal in de buurt van de drafbaan) acte de presence geven.

Koers 4 en 5 zijn speciale koersen, zo is koers 4 vernoemd naar Piet Vlaar, hij overhandigt zondag na de koers Rob de Vlieger een envelop met 500 euro als beloning voor het feit dat Rob vorig jaar de trainer was met de meeste starters in Alkmaar. Koers 5 is vernoemd naar Nico Hofman, de karakteristieke Alkmaarder (drukkerij Nico Hofman) die vorig jaar overleden is. Nico was een groot paardenliefhebber. Zijn Familie en vrienden van Alcmaria Victrix zullen hem eren bij de huldiging van het Nico Hofman memorial.

In de loop van de week zullen de uitgebreide tips van alle koersen te lezen zijn op onze website drafbaanalkmaar.nl. Noteert u echter nu alvast maar de ‘geheim tips’: Johnny B Good, Kamehameha Boko, Jyvonn Vryenesse, Faday Scott, Jannie van Tim en Ruby Barosso!

Het complete programma met alle paarden en alle informatie over deze paarden vindt u op de website van drafenrensport.nl. De link naar deze site kunt ook vinden op de onze website.

Wij heten u zondag van harte welkom in de ZEturf Arena. Wij zijn genoodzaakt de bezoekers te vragen om een vaccinatie bewijs of negatieve coronatest (niet ouder dan 48 uur) te laten zien bij binnenkomst. Wij hopen op uw begrip.

Mocht u een plek reserveren in het restaurant dan kunt u deze week contact opnemen met Margo, telnr  06 36166652. Wees snel want vol is vol!