logo - kopie

Nieuwsberichten

Laatste nieuws rond de 4,5 kilometer van Alkmaar

Voshol pakt uit tijdens de 4,5 kilometer van Alkmaar

Het begint spannend te worden. Nog 3 dagen en dan wordt de langste koers van Europa weer verreden. Op de drafbaan van de Alkmaar ZEturf Arena zullen as. zondag 10 paarden van de lange adem onderling uit gaan maken wie zich de allersterkste mag noemen.

De editie van 2006 werd gewonnen door Orta Luce. De toen negenjarige ruin won deze koers destijds in handen van Hugo Langeweg jr. en deed dat in een record kilometertijd van 1.18,9. Dit record staat nog altijd in de boeken ondanks het feit dat gerenommeerde paarden in de jaren daarna verwoede pogingen deden om het record te laten sneuvelen.

Eén van de eigenaren van Orta Luce was Kees Voshol. De man die binnen de drafsport bekend staat als “Mister Nakoersen” kijkt nog steeds met veel vreugde terug op de zege van zijn Orta Luce. Nu 15 jaar na de zege van zijn crack vindt Voshol het tijd worden dat her record uit 2006 een serieus aangevallen gaat worden. Daarom stelt Voshol een premie van liefst 500 euro beschikbaar voor het paard dat het record van Orta Luce evenaart of verbetert.

Met de aanwezigheid van zoveel cracks in de editie van 2021 is die evenaring/verbetering zeker niet ondenkbaar. Zondag rond de klok van 17.00 uur weten we hoe het afloopt.

Ook u kunt zondag winnen.

Ook de bezoekers van onze website kunnen zondag winnen. Raad de winnaar en de winnende tijd van de 4,5 kilometer van Alkmaar. Stuur uw antwoord voor zondagmiddag 16.00 uur in naar drafcentrumalkmaar@gmail.com en maak kans op 25 euro speltegoed van onze wedaanbieder en hoofdsponsor ZEturf.nl.

Zien we u zondag?