logo - kopie

Nieuwsberichten

Persbericht Boko Stables-dag op 14 november

Zondag 14 November ‘spektakel’ in de ALKMAAR ZEturf Arena:
9 draverijen en 2 pony koersen met als hoofdnummer het BOKO STABLES Sprintkampioenschap van Nederland. LIVE MUZIEK NA AFLOOP!

De paardenkoersen in Alkmaar leven weer als vanouds. Na de 2 succesvolle meetings in September (Stayerskampioenschap van Nederland) en in Oktober (4,5 km van Alkmaar) staat aanstaande zondag het volgende hoogtepunt op de kalender: Het Sprintkampioenschap van Nederland. Wie wordt de snelste sprinter van Nederland, welk paard krijgt de sierkrans omgehangen en voor welke pikeur klinkt zondag het Wilhelmus? Één van Nederlands beste paarden, BARATEAU, thans baanrecordhouder van de baan in Wolvega, maakt speciaal voor deze koers zijn opwachting in de Alkmaar ZEturf Arena. Gaat hij het baanrecord van 4-voudig winnaar Fuggedaboutit (helaas dit jaar afwezig in verband met een blessure) verbreken? Barateau is eigenaar van de enthousiaste broers Schuit uit Spanbroek!

Naast dit prachtig hoofdnummer zijn er nog 8 ‘vol bezette’ draverijen. Lokale favorieten als Face It, Kiss of Fire en Hulk Vrijenesse maken in verschillende koersen hun opwachting. Jaap van Rijn, die op dit moment bovenaan staat in het pikeurs kampioenschap van Nederland, zal zondag proberen ‘uit te lopen’ op zijn naaste concurrent Rick Ebbinge (de pikeur die vorig jaar namens Nederland Wereldkampioen werd).

Aanstaande zondag kwalificeren alle deelnemende paarden zich voor de Alkmaar XXL koersen à Wolvega  op vrijdag 26 November. Dit XXL concept is een nieuw plan dat voortvloeit uit de goede samenwerking tussen de baan in Alkmaar en het Victoriapark in Wolvega (één van Europa’s topbanen). Paarden die op Alkmaar lopen kunnen hiermee 2 weken later ‘beschermd’ tegen elkaar koersen op de ‘Champions League’ baan van Wolvega. In die koersen op Wolvega koersen zij voor een prijzengeld dat meer dan het dubbele bedraagt dan het prijzengeld in Alkmaar. Dit plan lijkt te werken want het aantal inschrijvingen voor de koersen in Alkmaar zijn zondag boven verwachting!

De kleine mini pikeurs (jeugdige rijders van pony’s in de leeftijd tot 15 jaar) maken in 2 koersen weer hun opwachting. In totaal 20 pony’s verdeeld over 2 draverijen zullen strijden om de felbegeerde beker na afloop bij de huldiging.

De eerste koers begint zondag om 13.00 en het programma eindigt met de laatste koers om ca 16.30. Direct na afloop is er live muziek in de lounge!

Toegang in de ZEturf Arena is 6 euro (kinderen tot 15 jaar gratis). Toegang door middel van  een coronatoegangsbewijs.