logo - kopie

Nieuwsberichten

Nieuws rond uitschrijving meeting 3 april!

De uitschrijving voor de meeting op Alkmaar zondag 3 April aanstaande is bekend! Ruim op tijd, zodat u zich goed kunt voorbereiden op de eerste koersdag van 2022 in het Regio Banen Circuit.

Deze eerste koersdag kan uw paard meteen al een punt in het loyaliteitsbonus-model verdienen. Alle info over deze loyaliteitsbonus zal worden gepubliceerd in Draf en Rensport van donderdag 24 februari. Daarnaast kunt u vanaf 25 februari alle informatie vinden op de website van drafbaan Alkmaar.

De uitschrijving is zo opgesteld dat elk paard ongeacht zijn winsom kan starten. Er is een koers voor de open klasse, een monté koers, een amateurkoers, een koers voor Franse paarden en een koers voor paarden die nog nooit een koers gewonnen hebben.

Wij willen graag een kleine toelichting geven over deze uitschrijving:

Prijzengeld:

De inkomsten van de banen zullen in de toekomst meer en meer afhankelijk worden van de omzet. Heel simpel: meer omzet per koers, betekent meer prijzengeld. Aangezien vollere velden meer omzet opleveren, en ook nog eens veel spectaculairder zijn, belonen we die koersen waarin meer paarden starten.

Elke koers heeft een minimum dotering van 1.210 euro. Bij acht ingeschreven paarden wordt dit verhoogd naar 1.320 euro. Bij negen ingeschreven paarden 1.430 euro en bij tien of meer paarden 1.540 euro. Daarnaast zullen er bij meer dan negen inschrijvingen zes prijzen zijn in plaats van de gebruikelijke vijf.

Maiden koers

Niks is mooier als een eerste keer winnen met jouw paard. Wij willen dan ook dat er tijdens elke koersdag minimaal één nieuwe winnaar te huldigen valt. Daarnaast zijn er in de lagere winsom klasse vaak paarden die al veel gestart zijn, maar nog niet veel verdiend hebben. Om te voorkomen dat deze paarden verkocht worden, of hun carrière wordt beëindigd zonder overwinning, krijgen zij in de maiden koers een prioriteit (in het geval van uitloting) op paarden die minder vaak gestart zijn.

Monté koers

De monté koersen waren de laatste jaren dun bezet. Om eigenaren en trainers te motiveren om het eens te proberen met hun paard in dit genre, krijgen paarden die nog nooit monté gelopen hebben, of die in 2021 en 2022 in monté niet bij de eerste drie waren, de mogelijkheid om een band naar voren te gaan. Dit geldt overigens alleen voor paarden die ingeschreven worden in het tweede en derde band. Daarnaast geldt de beperking dat dit alleen kan als het band ervoor nog niet vol zit.

Amateurkoers

Net als bij de monté koersen geldt dat het niet altijd even gemakkelijk is om de amateurkoers vol te krijgen. Dit is de reden dat in het RB-circuit eigenaarrijders met hun eigen paard in verreweg de meeste koersen mogen starten.

TF koers

Een primeur: Trotteur Francais koersen op Alkmaar. Een alternatief voor TF-paarden die het moeilijk hebben om in Wolvega mee te komen. Ook hier krijgen paarden (die geen super verrichtingen hebben laten zien in hun vorige starts) uit het tweede band de mogelijkheid om een band naar voren te gaan. Voorwaarde is echter dat het eerste band niet vol is. Zo hopen we dat de koers ook beter bezet wordt. Stel er worden tien paarden aangegeven: twee in het eerste band en acht in het tweede band. Dan zouden we twee paarden moeten uitloten. Nu zou het eventueel mogelijk zijn dat er enkele paarden naar het eerste band kunnen en de twee betroffen paarden niet uitgeloot hoeven te worden.

Alkmaar is er klaar voor, wij hopen op volle velden, mooie koersen en veel publiek langs de baan!

Klik hier voor de uitschrijving van de meeting van zondag 3 april 2022