logo - kopie

Nieuwsberichten

Monté is terug

Het magazine Draf en Rensport gaf het al aan op de voorpagina. De Monté koers op VP Wolvega was afgelopen keer een groot succes.

Het Regio Banen Circuit ondersteunt de Monté koersen: op de komende vier meetings zullen er drie monté-koersen gehouden worden.

Alkmaar 3 April
Alkmaar 8 Mei
Hilversum 25 Mei

Om paarden aan dit metier te laten wennen krijgen op 3 April paarden die in 2021 en 2022 niet bij de eerste 3 zijn geëindigd in een monté koers de mogelijkheid om een band op te schuiven, mits er plek is in zo’n band. Dit is vooral gericht op debutanten, omdat deze paarden per definitie aan de voorwaarde voldoen. Pak deze kans en gooi eens een zadel op je draver is het advies.

Ook het open NK kampioenschap monté wordt gehouden in Alkmaar en wel op de dag van de 4,5 Km. Het RB circuit hopt hiermee een impuls te geven aan dit genre. De RBC banen zijn bereid om vaker monté koersen uit te schrijven mits dit wel leidt tot aantrekkelijk gevulde velden. En goed gevulde velden leveren weer een hoger prijzengeld op. Dus iedereen die de monté koersen een warm hart toe draagt heeft nu de kans om monté op de RBC kaart te zetten door paarden in te schrijven.