logo - kopie

Nieuwsberichten

Nieuwe klassementen RBC

13 klassementen, 13 kampioenen!

Op 3 April is de eerste meeting uit een reeks van 17 koersdagen op de Grasbanen en in Alkmaar. Onlangs is er uitgebreid verslag gedaan over de loyaliteitsbonus. Wij hopen op volle velden en veel ‘loyale’ starters.

Naast de mogelijkheid om aan 17 koersmeetings mee te doen, eventueel de loyaliteitsbonus te verdienen, willen wij ook graag een klassement bij gaan houden voor de RBC-kampioenen 2022!

In totaal zullen er dertien RBC-klassementen zijn. De dames van de Doordravertjes zullen dit bij gaan houden. Op de website www.doordraven.nl kunt u de tussenstanden volgen. Daarnaast worden de tussenstanden gepubliceerd op de website www.drafbaanalkmaar.nl en www.grasbanen.nl

Op de eerste RBC koersdag van 2023 zullen alle kampioenen gehuldigd worden. Dit zal samengaan met de huldiging van alle winnaars van de loyaliteitsbonus.

We gaan werken met het 5-3-2-1 puntensysteem voor de eerste vier aankomende.

Klassementen:

 1. Paard – Overall
 2. Paard – Monté
 3. Paard –Frans (Trotteur Francais)
 4. Paard – Stayer

Frans: Franse paarden kunnen ook in open koersen punten verdienen.

Stayer: Op elke baan willen we graag een stayerskampioenschap houden. De winnaar van het stayerskampioenschap van Aduard, Eenrum, Joure etc. plaatst zich voor de 4,5km en mag een band naar voren. We gaan niet een extra band creëren.

Je kunt in de zes stayerskampioenschappen punten verdienen voor de “stayer van het jaar” en dat geldt ook voor de 4,5km waarbij de punten dubbel tellen.

 1. Rijder – Professional
 2. Rijder – Amateur
 3. Rijder – Leerling
 4. Rijder – Eigenaarrijder
 5. Rijder – Monte

Eigenaarrijders mogen als regel starten in de amateurkoersen met een eigen paard, een enkele koers uitgezonderd (bijvoorbeeld de Gouden Speld).

 1. Trainer – Professional
 2. Trainer – Eigenaar

De eigenaartrainer krijgt punten met elk paard door hem of haar getraind waarmee bij de eerste vier wordt gereden. Dus anders dan bij het Nederlands kampioenschap, waarbij maar één paard telt voor de stand.

 1. Eigenaren
 1. Fokkers
 • Punten gaan naar de geregistreerde fokker.
 • Geen deelscore (indien een fokker ook in combinatie met één of meer andere fokkers geregistreerd is)
 • Geen punten voor Buitenlandse fokkers Omdat deze niet op naam bij het NDR geregistreerd staan)
 • Geen doorschuiving van punten bij klassering achter buitenlands gefokte paarden. (Indien 4e plaats achter drie buitenlands gefokte paarden krijgt de fokker van het 4e paard slechts 1 punt (ipv 4))

De eerste sponsoren hebben zich al gemeld: zo zal Harrie van den Bosch het kampioenschap van de leerlingen sponsoren en is Boko Stables Holland BV de sponsor van het klassement bij de fokkers. NDTV  sponsort het klassement bij de eigenaar/trainers terwijl Dilling Design het klassement bij de monté rijders voor z’n rekening neemt. Inmiddels heeft ook Zonnewebshop.nl zich als sponsor aangemeld. Het bedrijf van Robert Veldt heeft haar naam verbonden aan het kampioenschap bij de amateurs.

Voor de overige categorieën zijn wij nog op zoek naar een sponsor.