logo - kopie

Nieuwsberichten

10 Paasdraverijen op de drafbaan van Alkmaar

Alkmaar: Aanstaande paasmaandag 18 april zijn er tien draverijen en twee mini koersen in de Alkmaar ZEturf Arena. Een prachtige familie dag met een luchtkussen, paashazen en schminck voor de kinderen, en na afloop live muziek. Start eerste koers is om 13.30uur.

Na het geweldige succes van afgelopen zondag 3 April is maandag alweer de tweede drafmeeting van het jaar op de drafbaan Alkmaar. Ook nu is er weer massaal ingeschreven door de trainers wat resulteert in tien prachtig bezette koersen. De organisator van de draverijen, de SEDA, kijkt uit naar paasmaandag. Voorzitter Kees de Groot: “afgelopen meeting was één groot feest. De ZEturf Arena was bomvol met bezoekers. Er stonden weer als vanouds rijen voor de kassa. Druk zal het maandag zeker weer worden. Een dagje naar de paardenkoers is Alkmaar is namelijk een echt evenement geworden. Naast de draverijen zijn er twee koersen voor de mini pikeurs (rijders tot maximaal 15 jaar oud) met hun pony. Maar naast het wedden op de koersen en de spanning die dit meebrengt, focussen we ons steeds meer op het entertainment eromheen. Voor de kinderen lopen er paashazen met eitjes rond, er is een luchtkussen en binnen in de grote hal kan men zich laten schmincken door de dames van het Schmincktheater. Na afloop van de laatste koers, ca 17.00 uur, is er live muziek met zanger Arman!

De onlangs gestarte samenwerking met de Alkmaarse cateraar Food for the Mood blijkt een groot succes. De SEDA is bedolven onder de complimenten over de vernieuwde horeca op DE BAAN. Dit is de naam van de vernieuwde evenementenlocatie binnen de ZEturf Arena. Op de drafbaan in Alkmaar kom je dus niet alleen voor sport, spanning en spel maar ook voor lekker eten.

Het multifunctionele complex is onlangs flink gerenoveerd. De hal onder de monumentale tribune is compleet gerestyled en ziet er fantastisch uit. Samen met het restaurant en de skybar op de bovenverdieping en de VIP lounge beneden, is het de nieuwe plek in Alkmaar om een vergadering, workshop, bedrijfspresentatie of een besloten partij te vieren. Kees de Groot “sinds de bekendmaking van DE BAAN stromen de boekingen binnen. Maar het is dan ook een unieke plek met meer dan 100 jaar historie”.

Iedereen is paasmaandag welkom in de Alkmaar ZEturf arena. Eerste koers om 13.30 uur. Entree is 6 euro. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.

Klik hier voor het volledige programma!