logo - kopie

Nieuwsberichten

Prachtige paasmaandag op de Alkmaar ZEturf Arena

Onder een stralende zon en met een schitterende publieke belangstelling was ook de tweede meeting van het seizoen op de Alkmaar ZEturf Arena een groot succes. Prachtige sport in een schitterende ambiance bewijst dat de drafsport in Alkmaar een nieuwe lente doormaakt. De inspanningen van de organisatie en de nieuwe initiatieven in de vorm van de Gele Kanaries en het Regio Banen Circuit werpen hun vruchten af. Het is weer genieten op het ovaaltje van Alkmaar.

De meeting kende tien koersen en er werd op het scherpst van de snede gekoerst. Dit leverde een aantal schitterende finishes op waarbij de finishfoto er zelfs twee keer aan te pas moest komen om de uiteindelijke winnaar aan te kunnen wijzen. Met Dylan van Toor en Zack van Aart kregen de beide ponykoersen twee enthousiaste winnaars en met deze twee lijkt de toekomst van de sport weer verzekerd van talentvolle pikeurs.

De meeting begon met de winst van Lisa Alki en Rob de Vlieger. De combinatie wist de aanstormende Juist Well met John Dekker in de sulky nipt voor te blijven. Het betekende de eerste van drie overwinning voor Rob de Vlieger. Kairouan en amatrice Samantha Stolker schreven het tweede nummer van de middag op hun naam. Sinds Kairouan onder de hoede van Caroline Aalbers staat is de merrie duidelijk verbeterde. Na een aantal klasseringen scoorde de merrie eindelijk weer eens een winnaar voor eigenaar Marco Lammers.

De derde koers was opnieuw voor de amateurs en amatrices en dit keer was het Joep Swagerman die onder luid gejuich van eigenaresse Annie Swagerman als eerste over de meet ging. Chantal van Ooijen verzorgde het stuurwerk achter de ruin die hier uitstekend uit de voeten kan. Lovely Arctic (Nico Post) en Hilto de Bertrange (Erik van den Bergh) completeerden het trio. In het vierde onderdeel vochten Juliette (Caroline Aalbers) en Goah d’Isere (Jim Veldman) hun strijd tot op de meet uit. In de jurytoren moest de finishfoto er aan te pas komen om uiteindelijk Juliette als winnares aan te kunnen wijzen. De merrie had hier tijdens de seizoenopening ook al gewonnen. Goah d’Isere moest, net als twee weken geleden, genoegen nemen met de tweede plaats.

Koen n Klasbak vertrok in het vijfde onderdeel als torenhoge favoriet en in handen van Jim Veldman liet de ruin er in de koers ook geen enkele twijfel over bestaan dat deze favorietenstatus meer dan verdiend was. Koen N Klasbak won in een snelle 1.18,5 voor Eye Catcher C met Stefan Schoonhoven in de sulky. Djimmy Schneider boekte in het zesde onderdeel een “van start tot finish”-overwinning. Ipson Boko is een snelle vertrekker en had derhalve snel de kop. Van daaruit controleerde de ruin de koers en won zonder echt in de problemen te komen. Goldrush H (Ruud Pools) en Kaboom (Tom Kooyman) finishten als tweede en derde.

In de zevende koers stond het eerste onderdeel van de Trotting Classics Tour 2022 op stapel. In deze satellietkoers troffen zeven driejarige paarden elkaar in een jacht naar de eerste prijs van 1.350 euro. Rob de Vlieger scoorde in dit nummer zijn tweede zege van de middag. Deze winst had hij te danken aan de daadkracht van Milo Bianco, een zoon van Ufo Kievitshof die liefst vier nakomeling aan de start had in dit nummer. De cheques voor de tweede en derde plaats waren voor Marco’s Wish (Cees Kamminga) en Bolton Face met de Belg Frank van den Bergh in de sulky.

De achtste koers leverde opnieuw een close finish op. Drie paarden, Let’s go BR, Meghan Flevo en Arlanta, streden tot op de finishlijn om de zege maar uiteindelijk was het Let’s Go BR die zich de sterkste toonde. Voor de vierjarige Yeovani Boko-zoon was het de eerste zege uit acht starts. Meghan Boko keerde terug van rust en scoorde met deze tweede plaats optimaal terwijl Atlanta na een behoorlijke startfout sterk terugkwam en met een derde plaats ook een bijzonder sterke koers liep.

In de negende koers traden de erkende stayers aan in een opdracht over 2.400 meter uit de banden. Met cracks als Echo Oldeson en Durk M Boko had het nummer twee absolute favorieten in huis. Toch was het Calamintha die met de winst naar huis ging. De merrie van Zandvoorter Leo Haak imponeerde met haar zege en liet de concurrentie op eerbiedige afstand. Voornoemde Durk M Boko en Echo Oldeson restte het tweede en derde geld. Ook het optreden van Fuggedaboutit mag niet onvermeld blijven. De tienjarige ruin keerde terug van een zware blessure en de manier waarop biedt hoop voor de toekomst. De winst van Rob de Vlieger betekende zijn derde zege van de meeting.

Het slotnummer werd een demonstratie van Mireije Charisma. De dochter van Chelsea Boko won het slotnummer met overmacht voor Lovelylunalevi en Money Maker BR.

Na afloop van de meeting gingen op de klanken van zanger Armand de voetjes van de vloer en bleef het nog lang gezellig in de Alkmaarderhout. Het team van de SEDA  heeft de blik echter al weer naar voren. Op zondag 8 mei staat de derde meeting van het jaar op het programma. De uitschrijving voor deze zondag vindt u binnenkorrt op onze website.

Klik hier voor de foto’s en video’s van afgelopen zondag!