logo - kopie

Nieuwsberichten

Moederdag op de Alkmaar ZEturf Arena

Zondag 8 mei Moederdag Races op de drafbaan in Alkmaar

Aanstaande zondag 8 mei zijn er 9 draverijen en twee mini koersen in de  ZEturf Arena. Een familie-moederdag met een luchtkussen en schminck voor de kinderen, en na afloop live muziek. Kinderen kunnen met hun moeder of oma op de foto met Mickey en Mini Mouse. Start eerste koers is om 13.30

De koersdagen van 3 april en paasmaandag 18 april waren een groot succes. De Alkmaar ZEturf Arena was bomvol met enthousiaste liefhebbers die genoten van een dagje uit op de koersbaan. Door de enorme inspanningen van het bestuur van de SEDA leeft het event paardenkoersen weer als vanouds. Voorzitter Kees de Groot “wat ons opvalt is dat er steeds meer jonge mensen en kinderen naar de paardenkoers komen. Het entertainment op deze dagen is niet alleen meer de koersen op zich. Voor de kinderen is er een luchtkussen, ze kunnen zich laten schmincken en aanstaande zondag kunnen zij zelfs op de foto met Mickey en Mini Mouse. Daarnaast zijn er zondag ook weer twee draverijen met in totaal 22 mini pikeurs en hun pony’s.”

Naast de sport, de spanning, het wedden op de draverijen en het entertainment voor de kids is gastronomie op de drafbaan een belangrijke pijler geworden. De onlangs gestarte samenwerking met de Alkmaarse cateraar Food for the Mood blijkt een groot succes. De SEDA is bedolven onder de complimenten over de vernieuwde horeca op DE BAAN. Dit is de naam van de vernieuwde evenementenlocatie binnen de ZEturf Arena. Dat deze locatie in trek is blijkt uit het enorme aantal nieuwe boekingen voor vergaderingen, evenementen, (personeels)bijeenkomsten, uitvaarten en workshops.

Voor de derde keer op rij werden er meer dan 80 paarden ingeschreven voor de koersen aanstaande zondag. Het resultaat is meer dan negen draverijen met een gemiddelde van bijna tien paarden per koers. Dit is een garantie voor spektakel, spannende koersen en de mogelijkheid op hoge uitbetalingen. Bekende Noord-Hollandse trainers zoals Caroline Aalbers, Tom Kooijman, Rob de Vlieger, Frans van der Blonk en Kees Hetteling schreven massaal hun paarden in. Daarnaast zullen ook de succesvolle youngsters Michel Rothengatter (Callantsoog) en Hugo Langeweg Jr. (Schagerbrug) voor het eerst dit jaar aanwezig zijn met hun paarden.

Iedereen is zondag welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. Entree is 6 euro. Kinderen tot 16 jaar vrij entree. Een leuke tip om samen met de familie Moederdag te vieren! Er zijn nog enkele plekken vrij in het restaurant met uitzicht op de baan. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met telnr. 0623634011. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in de Panorama Sky Bar of in de compleet vernieuwde hal onder de monumentale tribune. Na de laatste koers (circa 17.15 uur) is er live-muziek. Bezoekers van AZ-Ajax kunnen na de wedstrijd dus aanschuiven en genieten van muziek en gezelligheid.