logo - kopie

Nieuwsberichten

Mother’s Finest op de Alkmaar ZEturf Arena

Ook de derde meeting van 2022 op de Alkmaar ZEturf Arena kan de boeken in als een groot succes. Prachtig weer, boeiende drafsport en opnieuw een goede publieke belangstelling zorgden voor een prachtige Moederdag op de Alkmaarse drafbaan. Na afloop waren drie dravers hun maiden-status kwijt, beleefden de Gele Kanaries een heuse “double” en won Luca van Toor haar eerste koers!

De meeting begon met een zege voor Lovelylunalevi. De merrie uit de stallen van Bryan Vader werd door catchdriver Tom Kooyman naar een sterke zege gereden. Lang leek het erop dat de strijd tussen Madness en de favoriet Dream Burgerheide zou gaan. Beide paarden dicteerden het tempo aan de kop van het veld terwijl Tom Kooyman zijn Lovelylunalevi op afstand uit de wind hield. Toen het spel in de laatste bocht op de wagen ging verspeelde Madness zijn kansen door een galoppade en leek Dream Burgerheide op zijn eerste zege af te gaan. In een schitterende finish was het echter Lovelylunalevi die met een ultieme krachtsinspanning de bloemen voor zich opeiste! Ipsa Life en Ruud Pools completeerden de trio-aankomst.

In de tweede koers maakte de Franse merrie Hequajuela haar Nederlandse debuut. De dochter van Offshore Dream had in haar thuisland Frankrijk ook nog niet gewonnen maar haar entourage gaf voorafgaand aan de koers interessante informatie over de vorm en verwachtingen. Dat hadden de wedders zich ter ore moeten nemen want Hequejuela liet er vanaf de start geen gras over groeien en pakte resoluut de leiding. De enige die tegenstand kon bieden was Kyra Blue en na twee kilometer leverde ook deze koers een schitterende finish op waarbij Hequejuela nét voldoende voordeel behield om zich de sterk koersende Kyra Blue van het lijf te houden. De winst van Hequejuela leverde ruim 7 keer de inleg op en dat was gezien de voorbeschouwing een schitterende beloning voor de wedders. Mylo en Finn Verkaik finishten als derde!

Ook het derde onderdeel van de meeting leverde een spannende finish op waarbij Arosa Hazelaar haar gunstige startpositie optimaal benutte en zich de klassevolle Meghan Flevo, die namens de Gele Kanaries koerste, van het lijf wist te houden. Leerling Jim Veldman deed met deze zege goede zaken in de stand om het RBC leerlingen kampioenschap waarin hij de leidende positie bezet. Meghan Flevo presteerde met startnummer elf optimaal en finishte als tweede. Mireije Charisma had het koersverloop niet mee maar finishte desondanks als derde.

Hollywood Star wisselt haar koersen af met starts op Victoria Park en de Alkmaar ZEturf Arena. In handen van Jeffrey Mieras zette de merrie haar tweede start van het seizoen prachtig om in een mooie zege. Hollywood Star dicteerde de koers en bij het ingaan van de laatste bocht waren Flavius Boko en Hasta la Vista de enigen die zich in de strijd om de winst konden mengen. Uiteindelijk won Hollywood Star nog vrij gemakkelijk voor Flavius Boko en Hasta la vista.

In de vijfde koers konden de eigenaren van Stal de Gele Kanaries zich opmaken voor de huldigingsceremonie. De laatste aanwinst van de groep enthousiaste eigenaren, Levi Europoort, deed waarvoor ze was aangekocht en won zoals ze wilde. Amateur Willem Brouwer had een prachtige rit met de merrie en bezorgde de Gele Kanaries daarmee hun derde zege sinds de start van het avontuur begin april. Johnny B Goode en Kanona finishten als tweede en derde.

De zesde koers van deze zondag was gereserveerd voor de monté paarden. In dit nummer gold de Franse Hitman als de grote favoriet en de ruin leek ook op een onbedreigde zege af te stevenen totdat een fout in de laatste bocht alsnog roet in het eten gooide. Het was echter sowieso een spannende finish geworden want Hitman lag op het moment van z’n fout al zwaar onder druk van Gabor Rais en Ivor VH. In de laatste meters had Ivor VH ruim voldoende over om het nummer op z’n naam te schrijven. Deze zege betekende de eerste overwinning voor Luca van Toor. De huldiging leverde een schitterend plaatje op met de winnares, haar vader en de jongste van Toor, Dylan, die inmiddels ook actief is bij de minidravers.

Ook de zevende koers was gereserveerd voor dravers die in hun loopbaan nog niet wisten te winnen. Het feit dat Jumilla nog geen koers won mag eigenlijk verwonderlijk genoemd worden. De merrie liep al 1.14,5 en loopt ook op Victoria Park snelle koersen tegen opponenten van niveau. In handen van Ruud Pools was het in de “De Jong Reclame – prijs”, echter eindelijk raak. Jumilla won sterk en troefde Indy R en Hilto de Bertrange (de Gele Kanaries) overtuigend af.

In de voorlaatste koers wisten Djimmy Schneider en Ipson Boko hun sterke optreden van drie weken geleden een passend vervolg te geven. In een ijzersterke finish wist Schneider zich de aanstormende Juliette nipt van het lijf te houden. De kilometertijd van 1.18,1 was de snelste van de middag en dat gaf de zege extra glans. Juliette zag haar zegereeks hier ruw verstoord maar dat is in het licht van deze koers geen schande. Face It en Ruud Pools presteerden optimaal met een derde plaats.

Het slotnummer bracht de tweede dagzege voor Stal de Gele Kanaries. Opnieuw moest de winnaar van de koers tot het gaatje gaan. Pas op de finish werd duidelijk dat Lexia Boko en Rick Wester nét voldoende voordeel behielden om zich Kairouan en Caroline Aalbers van het lijf te houden. Beide paarden ontpoppen zich als smaakmakers van het seizoen. Zowel Lexia Boko als Kairouan scoorden nu twee keer een tweede plaats en een zege en nestelen zich daarmee in de top van het klassement van het RBC paarden kampioenschap. Kiekeboe zette zijn eerste start op deze baan netjes om in een derde plaats.

De koersen voor de minidravers werden gewonnen door Nurcan Kartal en de Belgische mini-pikeur Milan van Ghelewe. De volgende meeting op de Alkmaar ZEturf Arena is op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni!

De uitslagen van de meeting van de meeting vind u hier en voor de foto’s klikt u op deze link. Op de videopagina staan de video’s van alle koersen van afgelopen zondag!