logo - kopie

Nieuwsberichten

Sprintkampioenschap van Nederland

Pinkstermaandag 6 juni spectaculaire draverijen in de Alkmaar ZEturf Arena met het Sprintkampioenschap van Nederland

Maandagmiddag 6 juni vindt er op de drafbaan hét pinksterevenement van Alkmaar plaats: negen draverijen, twee mini koersen, duo koers voor drafsport liefhebbers, het Wilhelmus voor het snelste paard van Nederland, gastronomie, live muziek na afloop, schminck en luchtkussen voor de kinderen!

Het is alweer de vierde koersmeeting van het jaar. De eerste drie koersdagen waren een groot succes. Volle velden, veel publiek, topsport, spektakel, entertainment en gastronomie.

Aanstaande Pinkstermaandag vindt het voorlopig hoogtepunt van het jaar plaats in de Alkmaar ZEturf Arena. In het sprintkampioenschap van Nederland zullen de snelste paarden van Nederland strijden om veel prijzengeld, het Wilhelmus en eeuwige roem. Er zal zeker een gooi gedaan worden naar het baanrecord dat nu nog in handen is van het paard met de geweldige naam Fuggedaboutit. Dit paard won deze koers al vier keer in zijn carrière en zal maandag ook aan de start verschijnen. De concurrentie komt van onder andere Calamintha, Velten Versailles, Irish Steel en Jank Summerland.

Er staan twee koersen van het Europese Trotting Classics Tour (TCT) op het programma met jonge aanstormende talenten. De andere zes draverijen kennen allemaal het maximale aantal starters waardoor prachtige draverijen gegarandeerd zijn.

IEDEREEN IS WELKOM TIJDENS DE PINKSTERRACES OP MAANDAG 6 JUNI

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Er is een DUO koers waar drafsport liefhebbers samen met hun favoriete rijder mee mogen op de sulky. Na afloop van de koersdag is er live-muziek in de hal onder de monumentale tribune met de bekende Alkmaarse zangeres Lyanda en DJ Roy Da Costa. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen over de hele accommodatie plaats.

De onlangs gerestylede hal onder de monumentale tribune, de skybar en het restaurant met uitzicht op de baan, zijn de plekken waar u naast het volgen van de koersen kunt genieten van gastronomische specialiteiten van de Alkmaars cateraar Food for the Mood! Deze cateraar is onlangs een samenwerking aangegaan met de drafbaan. Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu buiten de koersdagen om geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten. De unieke locatie is in trek want de eerste maanden stroomden de boekingen al binnen.

Iedereen is pinkstermaandag 6 juni  van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. Start van de eerste koers 13.30 uur. Er zijn negen draverijen en twee mini pony koersen. Voor de kids zijn de dames van het Schmincktheater aanwezig ,er is een luchtkussen en na afloop van de laatste koers is er live muziek. Entree is 6 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.

Voor meer informatie omtrent de koersen, verhuur van De Baan of sponsormogelijkheden, bezoek de website www.drafbaanalkmaar.nl. Voor het directe actuele nieuws volg ons op de Facebook //@alkmaarzeturfarena of //@Debaanalkmaar.