logo - kopie

Nieuwsberichten

Pinkstermeeting op top niveau

Ondanks de aanhoudende regen leverde de Pinkstermeeting op de Alkmaar ZEturf Arena prachtige drafsport op. Met een uitverkocht restaurant en een volle totozaal was ook de publieke belangstelling wederom uitstekend. Drafsport in Alkmaar leeft weer!

De meeting begon met een zege van Maxima Greenwood met Michel Rothengatter in de sulky. In haar tweede start was de merrie duidelijk te snel voor de concurrentie en boekte derhalve een makkelijke zege. Maxima Greenwood is in Duits bezit en haar eigenaren hadden de lange reis naar de kaasstad gemaakt. Dat leverde mooie taferelen op in de winners-circle waar ook mede-eigenaar Roland Hülskath (top driver bij onze Oosterburen) zich meldde. De ereplaatsen in deze eerste koers gingen naar Velten Coco Chanel en de verrassend sterke Ibracadabra.

In het tweede onderdeel bezorgde Levi Europoort haar eigenaren van de Gele Kanaries een schitterende middag. Net als een maand geleden werd de merrie door Willem Brouwer naar een sterke zege gereden. Met de derde plaats van Kiss and Ride was het succes voor de enthousiaste eigenarengroep helemaal compleet. Samantha Stolker finishte met Cassidy Byd , uit de training van Caroline Aalbers, als tweede.

In het derde onderdeel traden zes driejarigen aan in een satellietkoers van het TCT-programma. Mister Vredebest was hier de torenhoge favoriet van het spelend publiek maar de ruin uit de stallen van Jeroen Engwerda kreeg het niet cadeau deze middag. Jaap van Rijn moest zijn pupil tot het uiterste motiveren om zich de sterke Chelsea Boko-zoon Velten von Steven, met Jouni Nummi in de sulky,  van het lijf te houden. Montana Transs R en Bas Crebas completeerden het trio!

Jim Veldman had een top middag op de ZEturf Arena. De sympathieke leerling-pikeur won deze middag liefst twee koersen. De eerste zege kwam tot stand dankzij de dadendrang van Arosa Hazelaar. De merrie uit het bezit van trainer Dion Tesselaar, rekende in een spannende finish af met de sterke Lovelylunalevi. Kelly Beuckenswijk finishte als derde voor Hira de Lahaye. Het kwartet op deze koers leverde een mooie uitbetaling van ruim 191 euro op.

Ook leerling pikeur Niels van der Tol kende een prima middag want ook hij reed twee paarden naar de bloemen. Voor hem was de zege van Lion’s Wish de eerste van de middag. De fraaie ruin van Stal Payday liet een snelle 1.18,6 als kilometertijd noteren. Katie Mon Amie (Servé Dassen) en Face It (john Dekker) finishten respectievelijk als tweede en derde.

In koers zes zorgde Happy New Day voor de tweede zege van Jim Veldman. Deze keer verzorgde Veldman een gastrit voor trainer Jeroen Offeringa en opnieuw leverde de koers een spannende finish op. Op de meet had Happy New Day nipt voldoende voorsprong voor de zege en hield de ruin de aanstormende Karin en Jewel Starlake van het ranke lijf.

De zevende koers was hét nummer waar het deze meeting in hoofdzaak om draaide. Het Schavemaker Transport Sprintkampioenschap van Nederland bracht negen van de allersnelste Nederlandse paarden aan de start en de koers kreeg een finish om van te watertanden. Met drie paarden op één lijn, Calamintha, Fuggedaboutit en Irish Steel werd het kampioenschap pas op de meet beslist. Waar het leek alsof de strijd tussen Calamintha en Fuggedaboutit zou gaan, stuurde Jaap van Rijn z’n Irish Steel slim langs de binnenzijde nipt voorbij voornoemde paarden en bezorgde eigenaar Wim Hendriks zijn Nederlands Kampioenschap! Irish Steel bracht een kilometertijd van 1.16,8 op de klokken en dat was gezien de weersomstandigheden een bijzonder snelle tijd.

In de achtste van de middag troffen opnieuw vijf driejarigen elkaar voor een satellietkoers van het TCT-programma. Marco’s Wish was helaas geschrapt en daarmee was de koers beroofd van één van de favorieten. Mission Hazelaar en Jeffrey Mieras hadden hier echter geen boodschap aan. De combinatie won het nummer soeverein voor Velten Elisabeth en Mike Kite.

Het slotnummer van deze Pinkstermeeting werd een prooi voor Lincoln Transs R en betekende de tweede dagzege voor Niels van der Tol. De combinatie won de koers met overmacht voor Kissmequick en Koen N Klasbak.

Daarmee kwam een einde aan het sportieve gedeelte van de middag. Binnen bleef het echter nog een tijd gezellig onder de klanken van zangeres Lyanda. De Alkmaar ZEturf Arena gaat nu op zomer reces. Het eerste deel van het seizoen 2022 zit er op en we kijken terug op een zeer geslaagde seizoenstart. Mooie koersen, uitmuntende publieke  belangstelling en volle velden bewijzen dat we op het goede spoor zitten. De paarden van het RBC (Regio Banen Circuit) gaan nu richting de grasbanen. Daarvan is de meeting van Aduard op 15 juni de eerste in de rij. Wij koersen weer op zondag 18 september. Tot dan!