logo - kopie

Nieuwsberichten

Alkmaar ZEturf Arena is klaar voor 2e helft van het seizoen!

Alkmaar ZEturf Arena is klaar voor 2e helft van het seizoen!

Zondag 18 september pakt de SEDA de draad weer op na de gebruikelijke zomerpauze. Er staan de komende maanden vier prachtige meetings te wachten op de drafbaan in Alkmaar. Hoogtepunt wordt de dag van de ZEturf 4,5 kilometer op zondag 9 oktober. Deze dag is dit jaar omgedoopt tot “Event of the Year”.

Zondag 18 september: Newport Breeding Stayerskampioenschap van Nederland

De meeting bestaat uit totaal negen draverijen, twee mini koersen, het Wilhelmus voor het paard met de langste adem van Nederland, gastronomie, AZ-AJAX op groot scherm na afloop, schmink en luchtkussen voor de kinderen!

Het is alweer de vijfde koersmeeting van het jaar. De eerste vier koersdagen waren een groot succes. Volle velden, veel publiek, topsport, spektakel, entertainment en gastronomie. De ‘revival’ van de 100 jaar oude drafbaan krijgt steeds meer gestalte. Sinds de Alkmaarse voorzitter Kees de Groot een drietal jaren geleden het roer over nam zit de baan in Alkmaar weer in de lift. “Het is ongekend wat een succes de eerste koersdagen in dit jaar waren. De ZEturf Arena is tegenwoordig elke koersdag weer bomvol met bezoekers. En het leuke is dat we elke meeting honderden nieuwe bezoekers mogen begroeten. We horen zo vaak ‘we wisten niet dat dit in Alkmaar was’. Mensen die voor het eerst op de koersbaan komen zijn zo enthousiast” aldus Kees de Groot.

LIVE AZ-AJAX KIJKEN OP GROOT SCHERM

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schminktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen over de hele accommodatie plaats.

18 september wordt er een uur eerder gestart dan normaal: start eerste koers is al om 12.30 uur. Laatste koers zal omstreeks 16.00 uur zijn. Er is rekening gehouden met de aanvang van de voetbalwedstrijd AZ-Ajax die om 16.45 begint. Zo kunnen paarden- en voetballiefhebbers eerst naar de koers en daarna de wedstrijd. Overigens hoef je niet persé naar het AFAS stadion. De organisatie heeft namelijk een groot scherm in de hal waarop live AZ-AJAX wordt uitgezonden.

Iedereen is zondag 18 september van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. Entree is 6 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.
De onlangs gerestylede hal onder de monumentale tribune, de skybar en het restaurant met uitzicht op de baan, zijn de plekken waar u naast het volgen van de koersen kunt genieten van gastronomische specialiteiten van de Alkmaarse cateraar Food for the Mood! Deze cateraar is onlangs een samenwerking aangegaan met de drafbaan. Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu buiten de koersdagen om geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten. De unieke locatie is in trek want de eerste maanden stroomden de boekingen al binnen.

Voor meer informatie omtrent de koersen, verhuur van De Baan of sponsormogelijkheden, bezoek de website www.drafbaanalkmaar.nl. Voor het directe actuele nieuws volg ons op de Facebook //@alkmaarzeturfarena of //@Debaanalkmaar.