logo - kopie

Nieuwsberichten

Zondag 9 oktober “the event of the year” met de 4,5 kilometer van Alkmaar!

Zondag 9 Oktober “the event of the year” in de ZEturf Arena met de 4,5 kilometer van Alkmaar!
Het jaarlijks hoogtepunt in de Alkmaar ZEturf Arena is nabij. Zondag 9 Oktober vindt Europa’s langste draverij plaats: De ZEturf 4,5 kilometer van Alkmaar. Deze beroemde draverij met een decennialange traditie zal de beste paarden uit meerdere landen naar Alkmaar trekken.

Internationaal drafevenement
De mooiste koersdag van het jaar kent vier absolute hoofdnummers. De ZEturf 4,5 kilometer is een begrip in de internationale drafsportwereld. Ook dit jaar is er weer veel animo vanuit het grootste drafsportland ter wereld: uit Frankrijk reizen niet minder dan vier klasbakken aan die gaan proberen de langste draverij in Europa te winnen. Samen wonnen deze vier Franse paarden circa een half miljoen euro. Echter zullen zij het niet makkelijk krijgen tegen de Nederlandse inbreng onder aanvoering van de winnaar van vorig jaar: Echo Oldeson. Dit karakterpaard klopte vorig jaar in een zinderende finale de Franse gigant Bleu de Landiers.

In het C.A. de Groot groep open-NK Monté zullen we een schitterend veld gaan zien. Maximaal vijftien paarden uit Nederland, Duitsland en Frankrijk zullen gaan strijden wie Kampioen van Nederland gaat worden in het bereden genre (jockeys zitten bovenop draver in plaats van een sulky achter het paard).

Andere hoogtepunten zijn de Trotting Classics Tour Satellietkoers met de beste driejarige internationale paarden en de Grote Stad Prijs Alkmaar, een koers waar de beste Nederlandse, Belgische en Franse amateurs hun opwachting gaan maken.

Live muziek met Wesley Ponsen en Quincy Smolders
Geen draverijen meer zonder extra entertainment in de Alkmaar ZEturf Arena. Dit keer treden er zelfs twee fantastische Nederlandse zangers op na afloop van de laatste koers: Wesley Ponsen en Quincy Smolders zullen tussen circa 17.30 en 20.00 uur een spetterend optreden gaan geven in de grote hal onder de monumentale tribune.

Kids entertainment, Gastronomie en Speluitleg voor nieuwe bezoekers
Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er drie mini draverijen. In twee van deze draverijen gaan de kleintjes samen met hun pony’s strijden om de winst. In de derde pony draverij gaan de profs het een keer proberen achter de pony’s. Alle mini pikeurs hebben hun favoriete prof gevraagd hun paard te rijden, en verheugen zich enorm hoe de ervaren pikeurs het er af gaan brengen met hun pony.

Gastronomie staat sinds de komst van de Alkmaarse top cateraar Food for the Mood hoog in het vaandel. Op meerdere plekken in de ZEturf Arena, onder andere het panaroma- restaurant, de loge, de sponsorruimte of de hal, kunt u genieten van heerlijke gastronomische lekkerheden. Buiten de koersdagen om is onder de naam DE BAAN het multifunctionele complex geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten. Voor meer informatie hieromtrent bezoek de website www.debaanalkmaar.nl

De afgelopen koersdagen kent de drafsport een ongekende populariteit in het aantal nieuwe bezoekers. Bij de infobalie ontvangen alle nieuwe bezoekers info over het wel en wee in de sport, er zijn koersprogramma’s verkrijgbaar, en er zijn meerdere ZEturf-hosts die uitleg geven over het wedden op paarden. Daarnaast zijn er gedurende de hele middag rondleidingen over het historische complex.

Dubbele V5 Jackpot op 9 oktober: ruim 8.000 euro EXTRA te verdelen!
Het V5 spel (het raden van de winnaar van koers drie tot en met zeven) is een populaire wedsoort. Het is het spel waar het hoogste geldbedrag mee kan worden verdiend. Omdat de afgelopen twee koersdagen dit spel door niemand is geraden zal er een jackpot zijn van ruim 8.000 euro. Dit bedrag zal extra worden uitgekeerd aan de winnaar(s) van het V5 spel. Deze jackpot zal een aanzuigende werking hebben op het V5 spel van 9 oktober. Verwacht wordt dat er meer dan 20.000 euro in de pot zal zitten. Bent u misschien de enige die het V5 gaat raden?

Iedereen is zondag 9 oktober van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena voor ‘the event of the year’! Entree is 6 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree. De start van de eerste koers is om 13.30 uur.