logo - kopie

Nieuwsberichten

Alkmaarse Drafbaan “Bruist” weer!

Paasmaandag 10 April start van het seizoen met dit jaar negen drafsport evenementen in de ZEturf Arena

Tweede paasdag pakt de SEDA de draad weer op na de gebruikelijke winterpauze. Een gesprek met de bestuurders van de organisatie die sinds 2019 de koersen organiseren levert meteen de bekende drafsport kriebels in de buik op. Voorzitter Kees de Groot: “We hebben er weer zo ontzettend veel zin in. Afgelopen jaar was een prachtig jaar met enorm veel positiviteit rondom onze baan met meer dan 100 jaar historie in Alkmaar. Alle investeringen in de accommodatie en de transformatie van standaard paardenraces naar een event voor de hele familie heeft zijn vruchten afgeworpen. Ten opzichte van het jaar voor corona hadden we afgelopen jaar meer dan 60 procent stijging in het aantal bezoekers”.

Paasmaandag 10 April

De kick-off van het seizoen vindt plaats op tweede paasdag en word dertien dagen later, zondag 23 april, vervolgd met koersdag nummer twee. “We merken om ons heen dat er heel erg wordt uitgekeken naar de koersen in Alkmaar. De aanvragen voor het restaurant en met name naar de Sunday Special arrangementen liggen nu al veel hoger dan afgelopen jaar op het vergelijkbare tijdstip. Ik kan iedereen aanraden om niet te wachten met het reserveren voor de meeting van 23 april en de beide meetings in mei, want voor het restaurant geldt vol is vol”. Reserveringen kunnen overigens gedaan worden via email info@debaanalkmaar.nl

Hoogtepunten 2023

Op de website drafbaanalkmaar.nl vind je de kalender voor 2023. Hoogtepunt van het jaar wordt zondag 15 Oktober met het Event-of-the Year. Naast de 4,5 kilometer van Alkmaar zal dan ook het Stayerskampioenschap der 4-jarigen met een super dotering van maar liefst 22.000 gehouden worden. Andere hoogtepunten zijn de Paasmeeting en de Pinkstermeeting met het Sprintkampioenschap van Nederland. Maandag 26 juni wordt de Alkmaarse horeca dag weer een ouderwetse ‘Maandag Alkmaar Drafgezellig’ en zondag 3 September is er het Stayerskampioenschap van Nederland. Kees de Groot is lyrisch: “de drafsport in Nederland is bezig met een comeback, de drafbaan in Alkmaar is één van de pijlers binnen een bredere strategie die ervoor gaat zorgen dat de drafsport in Nederland weer gaat groeien. Zo is vorig jaar de Trotting Classics Tour (TCT) ontstaan. Zeg maar een Champions League voor de paardenkoersen. Wij zijn enorm blij dat Alkmaar partnerbaan is geworden, en we in 2023 zelfs zes hoog gedoteerde TCT koersen mogen organiseren.

Iedereen is paasmaandag 10 april van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena voor een prachtige dag draven in stadspark de Hout. Start van de eerste koers 13.30 uur. Er zijn negen draverijen en twee mini pony koersen. Voor de kids zijn de dames van het Schmincktheater aanwezig voor het vermaak op de baan en na afloop van de laatste koers is er nog een gezellig live-muziek optreden van Dennis en Bob van Veen. Entree is 7 euro. Kinderen tot en met 15 jaar vrij entree.