logo - kopie

Nieuwsberichten

Paasmaandag 10 april tien draverijen in de Alkmaar ZEturf Arena!

2e paasdag vindt er op de drafbaan in Alkmaar hét paasevenement van Alkmaar plaats: maar liefst tien draverijen, twee koersen voor de mini’s met hun pony, topgastronomie, live- muziek na afloop, schminck, paaseieren en luchtkussen voor de kinderen!

“Gouden Zweep” winnaars kruisen de degens in de GreenArt Production Grote Paasprijs

De Alkmaarse drafbaan bruist weer. Na een geweldig koersjaar in 2022 met volle velden, nieuw publiek en topgastronomie, begint Alkmaar paasmaandag met de eerste koersdag van het jaar. De lijn van afgelopen jaar wordt meteen doorgetrokken. Tien prachtig bezette draverijen zullen ervoor zorgen dat Alkmaar en omstreken weer massaal gaat uitlopen voor een dagje topsport, emotie, spektakel en entertainment. De bezoekers vallen met hun neus in de boter. Twee van Nederlands beste paarden zullen namelijk de favorietenrol op zich nemen in de Grote Paasprijs. De merrie Kimberly’s Wish komt met meerdere overwinningen die zij behaalde in Parijs naar Alkmaar om een prachtig duel aan te gaan met Durk M Boko, de winnaar van de 4,5 kilometer van Alkmaar 2022. Beide paarden wonnen in hun carrière de meest prestigieuze draverij in Nederland: de koers om de Gouden Zweep!

Iedereen is welkom tijdens de paasraces op maandag 10 april

Een dagje paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen zijn er paashazen met eitjes, er is het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Na afloop is er live-muziek in de hal onder de tribune. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen plaats over de gehele accommodatie. Start eerste koers is om 13.30 uur. Entree is 7 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree. U kunt uw tickets ook vooraf reserveren.