logo - kopie

Nieuwsberichten

Prijzengeld draverijen in Alkmaar omhoog!

Positief nieuws voor de drafsport. De SEDA, de organisatie van de paardenkoersen in Alkmaar, komt met prachtig nieuws. Het prijzengeld van de koersmeeting op tweede Pinksterdag 29 mei wordt flink verhoogd!

Sierdje Schokker, penningmeester van de SEDA legt uit: “de afgelopen twee koersdagen werd de trend van afgelopen jaar doorgezet. Meer (betalende) bezoekers en een hogere wed- en horecaomzet. Drafbaan Alkmaar bruist en het enthousiasme en de investeringen van het SEDA-bestuur betalen zich steeds meer uit. Omdat beide meetings in April financieel positiever uitkwamen dan begroot, hebben we besloten om het surplus te gebruiken om het prijzengeld van de pinkstermeeting substantieel te verhogen”.

Zo zal de dotering van alle koersen (uitgezonderd de TCT-satellietkoers) verhoogd worden met 300 euro per koers. Het Sprintkampioenschap van Nederland, het hoofdnummer van de pinkstermeeting op 29 mei, wordt zelfs opgewaardeerd van 2.750 euro naar 4.400 euro. Firma BOT BOUW/CAS bv. is hoofdsponsor van deze dag en is daarmee ook naamgever van het sprintkampioenschap.

“De trainers en eigenaren van de paarden die starten in Alkmaar zullen hierdoor profiteren van de opwaartse trend. Dat is ook niet meer dan terecht, want juist de trainers en eigenaren van de deelnemende paarden zorgen voor volle velden en daarmee attractieve draverijen” aldus Sierdje.

De SEDA geeft hiermee ook een duidelijk signaal af naar alle stakeholders in de drafsport. “Kom naar de baan, betaal het (bescheiden) entreebedrag van 7 euro, geniet van de gastronomie en speel op de totalisator. Zo zorgen we met zijn allen voor een opwaartse spiraal van onze mooie sport”.

Op de website van drafbaanalkmaar.nl vindt u alle info over de beide koersmeetings van zondag 14 en pinkstermaandag 29 mei. U kunt via deze website nu al online uw tickets kopen of reserveren voor het restaurant!