logo - kopie

Nieuwsberichten

Sprintkampioenschap van Nederland op de ZEturf Arena

Maandagmiddag 29 mei vindt er op de drafbaan hét pinksterevenement van Alkmaar plaats: acht draverijen, twee mini koersen, het Wilhelmus voor het snelste paard van Nederland, gastronomie, live-muziek na afloop, schminck en luchtkussen voor de kinderen!

Het is alweer de vierde koersmeeting van het jaar. De eerste drie koersdagen waren een groot succes. Volle velden, veel publiek, topsport, spektakel, entertainment en gastronomie.

Aanstaande Pinkstermaandag vindt het voorlopig hoogtepunt van het jaar plaats in de Alkmaar ZEturf Arena. In het Piet Bot Sprintkampioenschap van Nederland zullen de snelste paarden van Nederland strijden om veel prijzengeld, het Wilhelmus en eeuwige roem. Er zal zeker een gooi gedaan worden naar het baanrecord dat nu nog in handen is van het paard met de geweldige naam Fuggedaboutit. Dit jaar is het veld beter dan ooit want met onder andere Giant Shadow, Velten Red Red, Goah D’Isere en Durk M Boko komen de snelste paarden van Nederland aan de start.

De koersdag start met een draverij van het Europese Trotting Classics Tour (TCT) met veel jonge aanstormende talenten. De andere zes draverijen kennen bijna allemaal het maximale aantal starters waardoor prachtige draverijen gegarandeerd zijn.

IEDEREEN IS WELKOM TIJDENS DE PINKSTERRACES OP MAANDAG 29 MEI

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Na afloop van de koersdag is er live-muziek in de hal onder de monumentale tribune met de bekende Alkmaarse zanger Jeffrey Lind. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen over de hele accommodatie plaats.

De vorig jaar gerestylede hal onder de monumentale tribune, de skybar en het restaurant met uitzicht op de baan, zijn de plekken waar u naast het volgen van de koersen kunt genieten van gastronomische specialiteiten van de Alkmaars cateraar Food for the Mood! Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu buiten de koersdagen om geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten.

Iedereen is pinkstermaandag 29 mei van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena. Start van de eerste koers 13.30 uur. Er zijn acht draverijen en twee mini pony koersen. Voor de kids zijn de dames van het Schmincktheater aanwezig, er is een luchtkussen en na afloop van de laatste koers is er live muziek. Entree is 7 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.

Voor meer informatie omtrent de koersen, verhuur van De Baan of sponsormogelijkheden, kijk elderrs op deze website Voor het directe actuele nieuws volg ons op de Facebook //@alkmaarzeturfarena of //@Debaanalkmaar. U kunt de tickets aan de kassa kopen of vooraf online via deze website.