logo - kopie

Nieuwsberichten

Horeca Dag maandagavond 26 juni

Alkmaar maakt zich op voor de Midsummer Evening Races: Horeca Dag maandagavond 26 juni

De SEDA kondigde aan het begin van het jaar een extra koersdag aan. Daar waar afgelopen jaar acht koersdagen gehouden werden, besloot men om dit jaar een extra koersdag te organiseren. De reden: de Alkmaarse Horeca omarmt het ‘horeca-gevoel/event-karakter’ wat de laatste jaren is ontstaan rondom de draverijen, en wil graag sponsoren. Maar op de dagen dat Alkmaar tegenwoordig koerst (zon- en feestdagen), moet de Alkmaarse Horeca zelf werken. De oplossing was eenvoudig: het ontstaan van een ouderwetse Alkmaar Maandavond Drafgezellig! Alle negen koersen kennen een horeca sponsor, en deze sponsors zullen samen met hun personeel en gevolg een heerlijk dagje gaan genieten van topsport, gezelligheid en lekker eten en drinken.

Geweldige koersen, kampioenpikeurs en de beste paarden

Het koersprogramma ziet er werkelijk fantastisch uit. Negen draverijen met heel veel goede paarden en toppikeurs. Nederlands kampioen Jaap van Rijn rijdt de dit jaar in Alkmaar nog ongeslagen Vasterbo Castor en Mistral Ricardo. Daarnaast rijdt de ‘gouden helm’ in de Trotting Classics Tour Mick N. Boko, die al zijn drie vorige koersen in Alkmaar wist te winnen. Uit België komt de sympathieke kampioene Hanna Huygens die in de Monté koers (jockeys zitten boven op het paard in plaats van op een sulky achter het paard) het fenomeen Coco Bongo rijdt. Coco Bongo won in zijn carrière al meer dan twintig keer! Tegenstand komt onder meer van de Duitse kampioene Ronja Walter met Henri Buitenzorg, en de Nederlandse kampioene Susan Wiedijk uit Heiloo.

Horecaplein en VIP ruimte voor iedereen

In tegenstelling tot een normale koersdag zullen de sponsors dit keer boven in het restaurant vertoeven en niet in de sponsor lounge. Deze ruimte zal namelijk speciaal voor deze koersdag geopend zijn voor iedereen. De VIP zal worden omgetoverd tot de ‘gezelligste kroeg van Alkmaar’. Dj Hugo Joss (bekend van de muziek in het AZ Stadion) zal hier de hele avond heerlijke lounge muziek draaien, en gezellige aansprekende barmannen en dames zullen

voor een super sfeer zorgen. Geniet van de koersen op het buitenterras, waar onlangs nieuwe parasols zijn geplaatst. Op het terrein achter de tribune en op de strip langs de baan zal een waar horecaplein gecreëerd worden. Met een tent, een buitenbar en een BBQ Smoker kun je hier genieten van lekkere drankjes en een heerlijke BBQ.

Dansfeest na afloop in De Hal

De Midsummer races beginnen om 17.00 uur. Direct na afloop van de laatste koers (circa 21.00 uur) zal Dj Hugo Joss in de Grote Hal een optreden verzorgen en kan er heerlijk gedanst, gezongen en gefeest worden.

Geniet maandag 26 juni van een heerlijk avondje Alkmaar Drafgezellig. Neem je vrienden en vriendinnen mee en ‘Enjoy The Midsummer Races! Er zijn negen draverijen en twee mini- pony koersen. Entree is 7 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree. U kunt de tickets aan de kassa kopen of vooraf online via onze website.