logo - kopie

Nieuwsberichten

Midsummer Evening Races groot succes

De koersen op de baan van Alkmaar keerden voor één keer terug naar de maandagavond. Een prachtige gelegenheid voor de Alkmaarse Horeca om gasten en relaties uit te nodigen voor een avond gezelligheid en schitterende drafsport. Oude tijden herleefden op het Alkmaarse ovaaltje en het initiatief is absoluut voor herhaling vatbaar.

De meeting begon met een zege van Lozano Renka. Het paard bezorgde eigenaar Kevin Bekker een prachtige beloning voor het harde werk, geduld en vastberadenheid door bij z’n koersdebuut direct te winnen. De enthousiaste Bekker kondigde aan dat hij z’n oogappel na de korte zomerpauze, zeker weer in Alkmaar aan de start zal brengen. De winst betekende de eerste van drie zeges voor de Warmenhuizer pikeur John Dekker!

De winst in de tweede koers ging naar Vasterbo Castor die hiermee zijn vijfde opeenvolgende overwinning op Alkmaarse bodem behaalde. De winnende pikeur was Jaap van Rijn en ook hij behaalde deze avond drie sterke overwinningen. De winst in het derde onderdeel van de meeting ging naar Duitsland. De Duitse monté-specialsite Ronja Walter was speciaal voor deze koers naar Alkmaar gekomen en bracht haar Henri Buitenzorg naar een klinkende overwinning voor, de in dit genre debuterende, N.L.O. van Stal De Gele Kanaries.

Die stal beleefde sowieso een goede avond want de zege in koers nummer vier ging naar hun Meghan Flevo. De merrie werd door “local hero” Tom Kooyman naar een een mooie als sterke zege gereden. Zoals inmiddels gebruikelijk bracht de winst van de merrie een grote schare enthousiaste eigenaren in de winners-circle om de winst van de merrie uitbundig te vieren.

Een koers later mochten deze eigenaren opnieuw op naar de bloemen want ook hun Mistral Ricardo wist zijn koers te winnen. In handen van Jaap van Rijn zegevierde de ruin al weer voor de zesde keer sinds hij in het bezit van De Gele Kanaries is. John Dekker boekte zijn tweede overwinning van de avond met Kiss of Fire. Het paard van Chantal Mante en John van Nierop won haar koers met overmacht in een schitterende kilometertijd van 1.17,6 over 2.060 meter. Die kilometertijd liet Mick N Boko ook noteren in de zevende koers, een onderdeel van het TCT-circuit voor vierjarigen. De getoonde kilometertijd betekende een nieuw baanrecord over 2.400 meter. Dat feit werd uitbundig gevierd door de eigenaren van de hengst die met deze prestatie de nodige indruk achterliet. Voor pikeur Jaap van Rijn was het de derde zege van de avond.

In koers 8 kwam de droom van Michel van Dijk uit. De kleinzoon van eigenaar Huug van Dijk zegevierde met Durk M Boko in de het nummer voor de amateurs en amatrices en deed dat op een manier waar menig prof jaloers op zou zijn. Durk M Boko is inmiddels dertien jaar maar hij koerst nog als een gootvorst. De winst in de Lady Papa Bergen / VHC Jongens – prijs betekende al weer de 36e carrière-winst voor de ruin.

In het slotnummer ging de zege naar Kommaar Well uit de training van Caroline Aalbers. John Dekker stuurde de merrie naar haar eerste zege. Voor Dekker zelf betekende deze winst de derde van de avond.

In de maanden juli en augustus wordt er niet gekoerst in Alkmaar. We begroeten onze gasten graag weer op zondag 3 september. Die dag starten we het winterseizoen met o.a. het Newport Breeding Stayerskampioenschap van Nederland en een TCT-satelliet voor Driejarige paarden!