logo - kopie

Nieuwsberichten

Alkmaar maakt zich op voor “The Event of the Year”

15 oktober is het op de Alkmaar ZEturf Arena weer tijd voor “The Event of the Year” . Het drafsport evenement waarvoor de inwoners van Alkmaar en omgeving en drafsport liefhebbers uit het hele land graag naar ovaaltje in de  Kaasstad afreizen.

De editie van 2023 staat bol van de hoogtepunten. Uiteraard draait het deze zondag om de langste koers van Europa, een nummer over 4,5 kilometer met een imponerende erelijst en een dotering van maar liefst 11.000 euro. Voor vierjarige dravers uit het TCT-circuit ligt er nog meer geld klaar. In deze koers wordt gestreden om een totale dotering van maar liefst 22.000 euro en daarmee is deze koers de hoogst gedoteerde koers in Alkmaar ooit.

En ander hoogtepunt is het NK Monté en deze koers zal de beste monté-paarden en rijdsters naar Alkmaar brengen. De laatste koers van de meeting is de Grand Finale Kortebaan Kampioenen waarin de Kortebaan helden van het afgelopen jaar acte de présence zullen geven.

De uitschrijving van de meeting kent 11 koersen en staat nu online. Klik hier voor deze uitschrijving. Inschrijven kan tot woensdag 4 oktober 11.00 uur!