logo - kopie

Nieuwsberichten

SNDR-ZEbet Cup 2024

Nieuw concept voor de Nederlandse Drafsport: twee nieuwe, elk met 10.000 euro gedoteerde, koersen in Joure en Alkmaar voor de RBC paarden. Een koers voor de winsomklasse tot 6.000 euro en een koers voor de winsomklasse tot 20.000 euro. Schrijf je paard in voor 20 maart 2024!

Het succesvolle concept van de RBC-banen krijgt in 2024 een passend vervolg. Zeventien goed op elkaar afgestemde meetings zullen weer een garantie zijn voor volle velden, weinig uitlotingen en een grote zekerheid dat koersen in alle winsomklassen doorgaan. Amateurkoersen, koersen voor maidens en monté. Daarnaast hoog gedoteerde koersen voor de hoogste klasse (onder andere de Paasprijs, Sprint- en Stayerskampioenschap van
Nederland, de 4,5 km en De Fjouwer van Joure).

De organisaties van de verschillende banen zoeken constant naar verbeteringen en innovaties. Voor het komende seizoen is een nieuw concept (waar inmiddels Renbaan Duindigt ook bij betrokken is) ontwikkeld dat we graag aan u voorstellen. Dit concept is mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van ZEturf, de SNDR en de banen Joure, Alkmaar en Wolvega!

Voor wie:
Paarden die op maandag 25.3.2024 (dag aangifte Alkmaar 1 april) een belastbare winsom hebben van maximaal € 20.000. Twee klassen: tot 6.000 en tot 20.000 euro

Prijzengeld: € 27.500
Inleggeld: € 200. Inschrijving tot 20.03.2024
Inschrijven per mail bij de SNDR of via drafcentrumalkmaar@gmail.com
Geen late entry mogelijk
Bedrag van 200 euro wordt in April 2024 van uw rekening courant bij de SNDR afgeboekt. Het concept. Paarden kunnen op alle meetings van 1 april tot en met 11 september in Alkmaar, Duindigt, Emmeloord, Joure, Aduard en Eenrum punten vergaren. De puntentelling is 15-13-12-11 voor de eerste vier en 10 punten als je start, maar niet bij de eerste vier bent geëindigd. Uitloten levert 11 punten op. Op de koersbanen waar meer dan één meeting
worden gehouden telt de beste uitslag. Dus per baan kun je maximaal 15 punten verdienen. Paarden met de meeste punten starten in de finale. Bij gelijke stand paard met meeste winnaars, tweede plaats etc. Bij gelijke stand volgt een loting. Indeling/startnummer finale is op belastbare winsom (en dus niet op punten).

Drie finales:
1.Joure 30 september
Voor paarden die op 25.03.204 maximaal 6.000 euro belastbare winsom hebben. Afstand 2000 meter. 5 paarden met laagste belastbare winsom op dag aangifte finale starten in het eerste band.
Max 10 paarden. Alleen voor paarden die inleggeld betaald hebben
Prijzengeld: 10.000 euro plus 10% fokpremie (4.000-2.150-1.250-1000-500-300-200-200-200-200).
Mocht je paard gedurende het seizoen de belastbare winsom boven de 6.000 euro tillen dan blijf je evengoed in de finale tot 6.000 euro in Joure!

2. Alkmaar 13 oktober (dag van Event of the Year)
Voor paarden die op 25.03.204 meer dan 6.000, maar maximaal 20.000 euro belastbare winsom hebben. Afstand 2380 meter. Bandenstart. 5 paarden met laagste belastbare winsom op dag van de  aangifte finale hebben eerste band.
Max 10 paarden. Alleen voor paarden die inleggeld betaald hebben.
Prijzengeld: 10.000 euro plus 10% fokpremie (4.000-2.150-1.250-1000-500-300-200-200-200-200)
Mocht je paard gedurende het seizoen de belastbare winsom boven de 20.000 euro tillen dan blijf je evengoed in de finale tot 20.000 euro in Alkmaar!

3. Wolvega eind oktober/begin November:
Afstand 2100 meter bandenstart. Eerste band: eerste 6 aankomende finale Joure 30 september. Tweede band: eerste 6 aankomende finale Alkmaar 13 oktober. Mocht één van de gekwalificeerde paarden niet starten dan mag nummer 7 starten etc.
Alleen voor paarden die inleggeld hebben betaald
Prijzengeld: 5.500 euro (PMU koers)

Voor de finales in Joure en Alkmaar geldt dat de tien paarden met het hoogste puntenaantal startgerechtigd zijn. Mochten een of meerdere paarden niet willen/kunnen starten dan wordt het veld aangevuld met paard nummer elf, twaalf etc. uit de stand.Voor de finale in Wolvega zijn in eerste instantie de finale paarden van Joure en Alkmaar startgerechtigd. Als dit niet tot twaalf starters leidt dan kan het veld worden aangevuld tot twaalf paarden op basis van de eindstand van klassementen na de races van 13 oktober in Alkmaar.

Begroting:
Prijzengeld minimaal: € 27.500
Organiserende banen zorgen voor sierdeken en beker voor de finale.

Concept gaat door bij minimaal 40 aanmeldingen in totaal, en minimaal 15 paarden per afdeling. Het prijzengeld wordt gelijk verdeeld over de twee klassen. Indien er meer dan veertig aanmeldingen zijn dan verhoogt dit het prijzengeld van de finales in Joure en Alkmaar.

Doelstellingen:
Een nieuw circuit, dat een stimulans moet geven om in de zomer van 2024 zoveel mogelijk te starten. Drie mooie hoog gedoteerde RBC Cup finales voor paarden die veel starten op de RBC-banen. De puntentelling is zo ontworpen dat paarden worden gestimuleerd vooral ook naar koersbanen te gaan waar maar één meeting wordt gehouden. Laat je bijvoorbeeld in Aduard verstek gaan kun je dat niet compenseren met een extra start elders. Immers de beste uitslag op een baan geldt. Duindigt wordt geïntegreerd in het circuit. Als dit een succes wordt dan kunnen Joure en Emmeloord jaarlijks de finale rouleren

Voordelen Trainers en eigenaren
Paarden in alle winsomklasses onder de topklasse kunnen nu ook profiteren van hoog gedoteerde koersen. Veel starten op de zes verschillende banen loont zich. De paarden lopen in de finales ‘beschermd’ tegen elkaar.

Voordelen banen

Aduard en Eenrum: deze banen hebben vanwege de geografische ligging de meeste moeite om paarden te trekken. Zij profiteren nu het meest omdat alle deelnemers de minimaal 20 punten niet willen gaan missen.

Emmeloord en Joure: Houden om de beurt een finale met 10.000 euro prijzengeld

Alkmaar: Jaarlijks een finale met 10.000 euro prijzengeld Ɵjdens ‘The event of the Year’

Duindigt: Voor ‘klassieke’ RBC-paarden wordt het nu ook interessant om in Duindigt te starten om zo punten te vergaren.

Wolvega: Wolvega heeft een extra koers in de winter met minimaal 12 starters

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op met Robin Goudsblom telnr 0651588389