logo - kopie

Nieuwsberichten

Drafbaan Alkmaar klaar voor het nieuwe seizoen

Paasmaandag 1 April start van het seizoen met dit jaar negen drafsport evenementen in de ZEturf Arena

Tweede paasdag pakt de SEDA de draad weer op na de gebruikelijke winterpauze. Een gesprek met de bestuurders van de organisatie die sinds 2019 de koersen organiseren levert meteen de bekende drafsport kriebels in de buik op. Voorzitter Kees de Groot: “We hebben er weer zo ontzettend veel zin in. Het was natuurlijk mooi om te zien dat het hele winterseizoen wekelijks de ‘Alkmaar’ paarden konden lopen op Wolvega in de loyaliteitskoersen, maar we kunnen niet wachten om straks al die bekende paarden weer te zien starten op onze drafbaan hier in Alkmaar!”.

Investeringen
De afgelopen jaren werd er flink geïnvesteerd in de accommodatie in de Alkmaarder Hout, met als blikvanger de totaal gerestylede hal onder de monumentale tribune. Het resultaat van al deze investeringen en activiteiten was ook navenant: meer bezoekers, vollere velden, meer wed- en horeca omzet, elke koersdag een bomvol restaurant en na afloop feest in de hal. Alkmaar bruist weer en de voortekenen zijn goed. De SEDA wil dit jaar voortborduren op het succesvolle jaar 2023 en daar waar mogelijk zich verder ontwikkelen. Voor dit jaar staat de renovatie van de baan op de planning. De Groot “we moeten vast- stellen dat onze piste toe is aan een kleine opknapbeurt. Door de hevige weersomstandigheden is er veel zand verloren gegaan. Binnenkort gaan we een nieuwe toplaag aanleggen en wordt de baan gekilverd zodat de paarden weer op een strakke en diervriendelijke baan kunnen draven”.

Paasmaandag 1 April
De kick-off van het seizoen vindt plaats op tweede paasdag en word twintig dagen later vervolgd met koersdag nummer twee. “We merken om ons heen dat er heel erg wordt uitgekeken naar de koersen in Alkmaar. De aanvragen voor het restaurant en met name naar de Sunday Special arrangementen liggen nu al veel hoger dan afgelopen jaar op het vergelijkbare tijdstip. Ik kan iedereen aanraden om niet te wachten met het reserveren voor het restaurant voor de meeting van 21 april en de beide meetings in mei, want vol is vol. Reserveringen kunnen overigens gedaan worden via email info@debaanalkmaar.nl of via https;//drafbaanalkmaarzeturfarena.eventgoose.com/

Uniek is het boeken van de nieuwe loge met het mooiste uitzicht op de koersen! Dit is een exclusieve skybox die geboekt kan worden voor een gezelschap tussen de vijftien en dertig personen. Inclusief heerlijk walking-dinner en lekkere drankjes!

Robin Goudsblom vult aan: “de uitschrijvingen voor de koersen in April zijn begin van de maand gepubliceerd, we hebben met GreenArtproduction (Jan Stins) een prachtige hoofdsponsor voor deze koersdag en na afloop topzanger Henk Naber die zal zorgen voor veel gezelligheid. In de pauze van het muziekoptreden zullen we alle elf RBC-kampioenen van het afgelopen jaar gaan huldigen! Ik kijk nu al uit naar 25 maart als de inschrijvingen bekend worden en hoop weer op veel animo”.

Diversiteit
Goudsblom vertelt verder over de koersen die in 2024 worden uitgeschreven. Diversiteit is voor ons het toverwoord. Elke eigenaar en trainer moet het idee hebben dat als ze naar Alkmaar gaan, ze met een beetje geluk bij de eerste drie kunnen eindigen. Wij zeggen wel eens gekscherend dat we geen seriewinnaars willen hebben op Alkmaar. Iedereen moet een kans hebben om in de prijzen te lopen. Dat maakt onze baan uniek.

Ook dit jaar is er elke koersdag weer een koers voor amateurrijders en eigenaarrijders met eigen paard, er zijn weer koersen voor leerling pikeurs met ontheffingen, de maiden koersen staan weer op het programma en er wordt weer volop monté gekoerst.

Nieuw: ‘De Nacht van Alkmaar’ 3 mei
De SEDA heeft een nieuwe koersdag op de planning staan in 2024. Onder het motto ‘de Nacht van Alkmaar’ zal er voor het eerst op een vrijdagavond gekoerst gaan worden. We mikken hierbij op een nieuw en vooral jong publiek. Mensen die in het weekend op stap willen met vrienden kunnen bij ons vanaf 17.00 uur genieten van draverijen en na afloop feesten tijdens een 2,5 uur durend live-muziek festival met meerdere artiesten. Dennis van Veen, Sven Versteeg en Bob van Veen zullen zorgen voor een spetterend optreden. Speciaal voor deze avond is er samen met topcateraar Food For The Mood een ‘Friday-Night-Special 3 gangen menu’ ontwikkeld. Voor 45 euro p.p. kun je genieten van een heerlijk menu en een vaste plek in het panorama restaurant. Ook dit arrangement is nu online reserveerbaar! Daarnaast is er voor deze avond een speciale’ Drafhap’ terug op de kaart. Voor 15 euro bestel je in de hal een heerlijke malse saté van kipdij met pindasaus, bistro rauwkost en boerenfrites.

Hoogtepunten 2024
Op de website drafbaanalkmaar.nl vind je de kalender voor 2024. Absoluut hoogtepunt van het jaar wordt zondag 13 Oktober met het Event-of-the Year. Naast de 4,5 km van Alkmaar die sinds drie jaar een topdotering van 11.000 euro kent zal ook het NK Monté op deze dag gehouden worden. Afgelopen jaar was het NK Monté een groot succes met een prachtige winnaar en paarden en jockeys uit meerdere landen. Dit jaar krijgt deze topdag nog meer cachet. Met ondersteuning van de SNDR (de KNVB van de drafsport) en wedtotalisator ZEturf is er een nieuw concept ontwikkeld: de SNDR-ZEBet Cup! Andere hoogtepunten zijn de Paasmeeting en de Pinkstermeeting met het Bot Bouw Sprintkampioenschap van Nederland. Maandagavond 24 juni wordt de Alkmaarse horeca dag weer een ouderwetse ‘Maandag Alkmaar Drafgezellig’ en zondag 8 September is er het Stayerskampioenschap van Nederland. Dat Alkmaar kort na de oprichting van TCT-partnerbaan geworden is betaalt zich nu uit. Maar liefst zes TCT koersen zullen er gehouden worden in 2024. Het totale prijzengeld TCT in Alkmaar 2024 komt hiermee uit op 38.500 euro. 8 September is het TCT 4-jarigen kampioenschap!

NIEUW: de SNDR-ZEbet Cup 2024
De organisaties van de verschillende banen zoeken constant naar verbeteringen en innovaties. Voor het komende seizoen is er een nieuw concept (waar inmiddels Renbaan Duindigt ook bij betrokken is) ontwikkeld. Twee nieuwe, elk met 10.000 euro gedoteerde, koersen in Joure en Alkmaar voor de RBC paarden plus een extra finale op VP Wolvega. Een koers voor de winsomklasse tot 6.000 euro en een koers voor de winsomklasse tot 20.000 euro. Goudsblom legt uit: ‘voor de paarden boven de 20.000 euro zijn er de hoog gedoteerde koersen als de Paasprijs, het Sprint en Stayers kampioenschap, de 4,5 km en de Fjouwer van Jouwer. Maar voor paarden onder de topklasse zijn er geen hoger gedoteerde koersen. Deze nieuwe finales garanderen juist hoge prijzengelden voor deze paarden. Veel starten op de verschillende banen levert de meeste punten op en daarmee een plaats in de finale!’ Het is wel van belang om de uitschrijving goed door te lezen want het concept is anders dan de meeste andere koersen. De uiterste datum om je paard(en) aan te melden is 20 maart 2024. Late-entry is niet mogelijk!

Gezelligheid, amusement, topsport en emotie zijn dus weer gegarandeerd in de ZEturf Arena aankomend seizoen! Een heerlijk dagje uit voor iedereen: van ondernemers met hun relaties tot vriendengroepen en gezinnen met kinderen! Wedden dat je het leuk vindt?

Voor alle info gaat u naar www.drafbaanalkmaar.nl of mailt u naar info@debaanalkmaar.nl en volg de Facebook en Istagram pagina van de Alkmaar ZEturf Arena.

U kunt de ZEturf Arena ondersteunen met een lidmaatschap van de club van 100. Alle info hierover op onze website.