logo - kopie

Nieuwsberichten

Aanmeldingen SNDR-ZEbet Cup groot succes!

Aanmeldingen SNDR-ZEbet Cup 2024 groot succes: 63 PAARDEN AANGEMELD!

31 paarden in de winsomklasse tot 20.000 euro

32 paarden in de winsomklasse tot 6.000 euro

In de aanloop naar het Regio Banen Circuit seizoen 2024 is er een nieuw concept ontwikkeld: de SNDR-ZEbet Cup. Na eerdere succesvolle concepten als de Loyaliteitsbonussen, stal de Gele Kanaries, de loyaliteitskoersen en de RBC Klassementen, is de SNDR-ZEbet Cup bedoeld om paarden die veel starten op de Grasbanen, Alkmaar en Duindigt (en die niet in de topklasse lopen) de mogelijkheid te geven aan hoog gedoteerde koersen deel te nemen. De tien paarden per winsomklasse met de meeste punten, te behalen door een combinatie van prestatie en divers starten op alle banen, komen aan het eind van het RBC-seizoen uit in twee nieuwe koersen in Joure en in Alkmaar. Beide koersen zijn met 10.000 euro gedoteerd!  In Joure voor de klasse tot 6.000 euro winsom, en in Alkmaar tot 20.000 euro winsom. Eind oktober volgt dan nog een extra koers in Wolvega! Dit nieuwe concept is mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de SNDR, Zeturf en de organiserende drafbanen.

Woensdag 20 Maart sloot de inschrijving en het resultaat mag er zijn!

Goed nieuws want: Het concept zou doorgang vinden met minimaal 40 paarden. Dit aantal is ruimschoots gehaald.

Goed nieuws want: Het prijzengeld gaat omhoog! Drieëntwintig paarden extra dan begroot betekent ook 23 x 200 euro extra prijzengeld. In afstemming met de SNDR, de VDRP en de banen Joure en Alkmaar stellen we voor om nu ook troostfinales te koppelen op de finale dagen in Joure en Alkmaar, om zo nog meer paarden te laten profiteren van het extra prijzengeld. In totaal zal er nu dus 35.000 euro prijzengeld uitgekeerd worden!

Goed nieuws want: De ‘grens’ van 6.000 euro winsom om de twee winsomklasses te splitsen bleek de juiste zijn. Met eenendertig om tweeendertig is de gehele ‘poule’ aan paarden gelijkmatig verdeeld. Overigens is 25 maart aanstaande (de dag van de aangifte Alkmaar) het meetpeil voor de winsomklasses. Er zijn nog enkele paarden die zaterdag aanstaande op Wolvega lopen en die eventueel van de klasse tot 6.000 in die van 20.000 euro kunnen geraken.