Nieuwsberichten

Zondag 10 November spectaculaire draverijen in de Alkmaar ZEturf Arena

Nog twee koersmeetings te gaan dit jaar op de drafbaan in Alkmaar. Zondag 24 november vindt de afsluiting van het jaar plaats, maar eerst is er zondag de tiende nog een prachtige koersdag. De Alkmaarse drafbaan bruist weer en dat zal ook zondag 10 november zo zijn. De start van de eerste koers is om 13.30 uur. Hoofdnummer is de Grote Prijs TopKip, vernoemd naar de hoofdsponsor van deze meeting.

De Alkmaarse drafbaan kent al een uitstekend seizoen. De mensen weten de gerenoveerde baan, dat voldoet aan de nieuwste eisen, weer blindelings te vinden. De bezoekersaantallen overstijgen de verwachtingen en de trainers en rijders uit binnen- en buitenland komen graag met hun cavalerie naar Alkmaar. Die omstandigheden leiden tot volle deelnemersvelden, attractieve en spannende races!  Oude tijden herleven sinds de baan vijf jaar geleden overgenomen is door enthousiaste Alkmaarse ondernemers met een groot hart voor de drafsport!

Grand Finale Kortebaankampioenen
Tienduizenden bezoekers aan de kortebanen hebben de afgelopen maanden genoten van de beste kortebaanpaarden tijdens één van de zesentwintig kortebaanwedstrijden in Noord en Zuid-Holland. Tijdens die kortebaanwedstijden strijden de dravers één tegen één om de winst. Zondag 10 November is de Grand Finale op Alkmaar! De acht beste kortebaanpaarden van 2024 zullen in een sprintkoers tegen elkaar op de Alkmaarse drafpiste gaan uitmaken wie de beste kortebaner op de langebaan is! Het belooft een waar spektakel te worden in een koers waar misschien wel eens het baanrecord zou kunnen sneuvelen.

Live muziek na afloop met Alberto Nicolay
Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar kinderen rijden met hun pony. Voor nieuwe bezoekers zijn er programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie en wordt alle uitleg hoe te wedden op paarden. Na afloop van de laatste koers (circa 17.00 uur) is er live-muziek in de grote hal onder de monumentale tribune waar de bekende Noord Hollandse zanger Alberto Nicolay een geweldig optreden zal geven! Het belooft een prachtig paardenevenement te worden. Iedereen is welkom om te genieten van de races, mini draverijen, hapjes, drankjes, kids entertainment, pop up dameskleding store, en live- muziek. Entree is 7 euro. Kinderen tot en met 15 jaar vrij entree.