logo - kopie

Plaats een wedje in de Alkmaar ZEturf Arena

Een "wedje" plaatsen, hoe werkt dat eigenlijk?

ZEturf is al decennia lang de enige legale aanbieder van weddenschappen op paardenraces. Voor het wedden op paarden ben je bij ZEturf dus zeker aan het juiste adres. Spanning, sensatie, adrenaline, live beelden én natuurlijk lekkere winsten… Bij ZEturf vind je het allemaal. Hieronder lees je de basics over hoe jij je wegwijs kan maken binnen de draf- & rensport én op de website van ZEturf.

Waarom wedden op paarden?

Door op de paarden te wedden, maak jij de races nét wat spannender. Zet je in op jouw favoriete paard of geluksgetal? De race zal hoe dan ook tot de laatste seconde spannend blijven. Ben jij een fervent wedder? Dan ken je dat gevoel uiteraard. Er gaat niets boven de spanning van een mooie race. Ben je nieuw in de paardensport? Dan willen wij je graag kennis laten maken met die heerlijke adrenaline kick.

Voor nieuwe wedders.

Wedden op paarden kan op het eerste gezicht best overweldigend zijn. Al die spelsoorten, paarden, pikeurs, jockeys en andere termen waar je niks vanaf weet. Waar moet je beginnen? Wij raden aan om het in eerste instantie zo simpel mogelijk te houden. Je zal vanzelf meer kennis opdoen naar mate je meer uitprobeert.

Voor je eerste weddenschappen kan je daarom ook het beste beginnen met de wat simpelere spelsoorten. Bijvoorbeeld:

Winnend – Voorspel welk paard als 1e over de finish komt
Plaats – Voorspel welk paard als 1e, 2e of 3e over de finisht komt
Plaatskoppel – Voorspel twee paarden die bij de eerste 3 finishers eindigen

Tip 1: Weet je niet wat iets betekent of hoe het werkt? Vraag het gewoon. In de Alkmaar ZEturf Arena kun je het vragen aan de dames aan de infobalie of in Tim’s Paleis, het wedkantoor in huis!

Het online plaatsen van een weddenschap bestaat uit 5 simpele stappen:

  1. Kies je race
  2. Selecteer je spelsoort
  3. Kies je paard(en)
  4. Bepaal je inzet
  5. Klik op bevestigen

Op de baan kunt u uw weddenschappen tevens aan de loketten of in het wedkantoor plaatsen. Onze medewerkers helpen u graag verder.

In de ZEturf Arena ligt bij de infobalie een drafprogramma (gratis) klaar met alle info. U kunt natuurlijk ook het magazine Draf & Rensport kopen voor meer informatie en voorbeschouwingen (tevens te verkrijgen bij de infobalie).

Tip 2:  Geen idee welke paarden kans maken? Op de website van ZEturf, onder het kopje ‘voorbeschouwingen’ vind je uitgebreide tips. Doe er je voordeel mee!

Tip 3: Plaatst u uw weddenschappen op de baan zorg dan dat u ruim voor aanvang van een race uw weddenschap plaatst. Op die manier is er ruim voldoende tijd voor extra hulp bij het plaatsen van uw weddenschap.

Tip 4: Wil je meer weten over het wedden op paarden en welke weddenschappen je allemaal kunt plaatsen? Neem dan een kijkje op de website van ZEturf!