Tips van Tim & Robin

Wat zeggen de experts?

Voorafgaand aan elke meeting nemen Tim Woudstra en Robin Goudsblom de trainingsritten door en voorzien u van tips voor uw spel. Deze tips plaatsen we steeds enkele dagen voor de betreffende meeting.

Tips voor de meeting van 25 mei 2021!

trainingsrit 1.

“Paarden tot 6.000, het kan altijd alle kanten op”

Jewel Starlake (7) zal hier als favoriet van start gaan. Ze start weliswaar als enige in het 2e gelid, maar de merrie is in grote vorm! Ze won haar meest recente rit in de stromende regen in een mooie kilometertijd van 18.3.

In diezelfde rit liepen 2 paarden die ook in deze rit van start gaan. Jess Vryenesse (5) werd in die rit 4e, op 0.4 seconde van de winnaar. Vorige maand kwam zij voor het eerst niet als winnaar over de finish hier in Alkmaar. Ze werd toen 3e achter Joan Collins (4) die die rit knap won in een kilometertijd van 21.2. In haar meest recente rit ging Joan Collins (4) vroeg in de aanval waardoor ze het laatste rechte stuk terugviel naar een 5e plek.

Happy Charisma (6) komt terug van rust. 7 maanden geleden won zij nog erg knap hier op Alkmaar uit het 2e gelid in een kilometertijd van 19.7. Ook Jet Bianco (2) komt ook terug van rust. Zij won 8 maanden geleden uit de banden op Groningen. Het startnummer zit haar zeker niet tegen en alle ijzers gaan er meteen af.

Ik denk dat Jewel Starlake (7) hier ondanks een slecht parcours de overwinning kan pakken. Daarachter is het ontzettend spannend. Als Happy Charisma (6) en (2) Jet Bianco beide goed terug kunnen komen van rust kunnen zij vechten voor plek 2 en 3. Voor de overige plaatsten zie ik (4) Joan Collins en (5) Jess Vryenesse.

trainingsrit 2.

“Een goed gevuld veld met aan elkaar gewaagde paarden!”

Het enige paard in deze rit die ooit heeft gewonnen is Kairouan (8). Ze won haar meest recente rit een kleine 2 weken geleden op Groningen in een mooie kilometertijd van 22.1. Als zij hier die rit kan bevestigen dan denk ik dat er weer een overwinning op haar staat te wachten.

Kingley Star (7) werd in zijn eerste 2 ritten 4e en liep in zijn meest recente koers knap in het trio. Het paard is betrouwbaar en kan hier zeker meedoen voor de overwinning. Kas Trottatore (5) liep bij zijn debuut meteen in het trio. Als de baan van Alkmaar hem goed ligt dan kan hij dat zeker nog een keer doen. Kolk P (6) werd in zijn meest recente rit keurig 4e in een prima tijd. Kenworth Apache (1) had bij zijn debuut op Mons een snelle kilometertijd rond 1.17 neer kunnen zetten maar sprong er het laatste rechte stuk uit door hinder. Als hij op de benen blijft kan hij zeker verrassen

Ik denk dat Kairouan (8) hier een 2e overwinning op rij kan boeken. Komt hij op deze baan niet uit de voeten dan zijn er kansen voor Kingley Star (7) en Kas Trottatore (5). Kenworth Apache (1) en Kolk P (6) kunnen verrassen.

trainingsrit 3.

“11 paarden aan de start, kansen voor iedereen!”

Mijn favoriet in dit grote veld is Jyvonn Vryenesse (10). De 5-jarige merrie liet uitstekende vorm zien in 2020 en kan dat doorzetten hier in 2021. Kiss of Fire (4) kan het haar zeker lastig maken. Het paard won haar vorige rit op Alkmaar en werd daarna nog knap 2e op Duindigt. Met een mooi parcours kan zij mee vechten voor de winst.

Koraal D (2) en Face It (9) kwamen elkaar 9 dagen geleden nog tegen. Laatstgenoemde werd 3e waar Koraal D (2) 5e werd, maar dat verschilde niet veel. Door het voordelige startnummer van Koraal D (2) schat ik die net wat hoger in.

Johhny B Goode (6) en Floresta Success (11) kwamen elkaar vorige maand ook tegen op Alkmaar waar eerstgenoemde 2e werd en laatstgenoemde 3e. Karin (3) en Joep Swagerman (8) lieten beide al eens zien genoeg speed te hebben om voor in mee te doen.

Als Jyvonn Vryenesse (10) een goede rentree maakt, kan zij hier zeker winnen. Zo niet dan staat de deur wagenwijd open voor Kiss of Fire (4). Koraal D (2), Karin (3), (6) Johhny B Goode, Face It (9), Joep Swagerman (8) en Floresta Success (11) kunnen allemaal verrassen met een plek bij de top 4.

trainingsrit 4.

“Stuk voor stuk toppers aan de start in deze trainingsrit!”

Helaas zien we een paard waar ik geen genoeg van kan krijgen, Fakir Oldeson niet aan de start. Het paard is helaas met pensioen, maar gelukkig kunnen we al zijn ritten nog terug kijken. De net 10-jarige ruin heeft een pracht carrière gehad. Overwinningen op banen zoals Mönchengladbach, Gelsenkirchen, Joure, Hilversum en natuurlijk Alkmaar.

Wie we vandaag wel aan de start krijgen is Iris de I’lton (3). Het paard kwam helaas vorige maand niet in actie op Alkmaar, anders hadden we zeker een mooie rit gezien. De ruin laat op Wolvega steeds zijn klasse zien en heeft een snelle kwalificatie in Frankrijk gelopen. Als hij goed uit de banden weg komt kan hij zeker een rol voorin spelen. Omdat de 6-jarige ruin van stal Payday vorige maand niet startte, werd het een simpele overwinning voor Durk m Boko (7).

Vandaag zien we de 2 eindelijk tegen elkaar strijden en dit keer lopen ze ook beide dezelfde afstand. Achter Durk M Boko (7) liep Bolide Senonchois (6) een erg sterke rit. Daarna werd hij nog 3e op het gras van Duindigt, en in zijn meest recente rit was het raak. Een mooie overwinning, nogmaals op het gras. Vandaag start hij weer in Alkmaar en met een mooi parcours kan hij zeker in het trio lopen. Goldrush H (1) krijgt 25 meter voorsprong. Kan hij weer verrassen op Alkmaar net als vorige keer?

Als Iris d I’lton (3) goed wegkomt, dan kan Tom Kooyman hoogstwaarschijnlijk zegevieren. Zo niet, dan kan Durk M Boko (7) weer toeslaan. Bolide Senonchois  (6) hoort ook zeker op de tickets thuis, en misschien kan Goldrush H (1) verrassen.

trainingsrit 5.

“Een amateurrit met veel klasse paarden!”

Illimani Montana (7) moet uit het 2e gelid komen. De klasse om hier een hoofdrol te spelen heeft hij zeker. De 2 maandjes rust zullen hem goed gedaan hebben en hij gaat weer vol aan de bak. Maar hij is er nog niet. Zijn grootste concurrent voor de winst is zijn halfzusje Jaimy Fox (6). De 5-jarige merrie loopt vrijwel altijd in de plaatsen en heeft vaak speed laten zien op banen als Wolvega en Duindigt. Hot Shot Rob (3) werd mooi 3e in een amateurrit 1 week geleden. Hij bleef daarbij Johanna Baldwin (1), John Europoort (2) en Loverboy Vrijthout (4) voor. Gabor Rais (8) gaat vandaag op pad met de Nederlands Kampioen bij de mannen (Willem Brouwer). Ondanks het 2e gelid zou hij ver moeten kunnen komen.

Ik verwacht een Match-á-deux tussen Illimani Montana (7) en Jaimy Fox (6). Voor de overige plekken komen Hot Shot Rob(3) en Gabor Rais (8) in aanmerking.