logo - kopie

Tips van Tim & Robin

Wat zeggen de experts?

Voorafgaand aan elke meeting nemen Tim Woudstra en Robin Goudsblom de koersen door en voorzien u van tips voor uw spel. Deze tips plaatsen we steeds enkele dagen voor de betreffende meeting.

Tips voor de meeting van maandag 18 december 2021!

Het paasevenement

 Op 2e paasdag hebben we 10 geweldige velden klaar staan om te gaan koersen in de Alkmaar ZEturf Arena. En ook de pony koersen mogen natuurlijk niet vergeten worden. De paarden van Stal De Gele Kanaries gaan weer van start en ook de eerste TCT koers van 2022 staat op het programma.

4 open koersen

De eerste 4 koersen lijken redelijk open te zijn. In koers 1 heeft (3) Lisa Alki een mooi startnummer en daarmee kan zij voortbouwen op haar sterke vorm van de afgelopen tijd. Ook (4) Lisa Charisma laat goede dingen zien op Wolvega. 4 klasseringen op een rij consistent rond de .17 is erg sterk. (5) Juist Well en (7) Ipsa Life waren vorige keer aan elkaar gewaagd en dat gebeurd geheid vandaag nog een keer.

In de 2e koers lijkt (1) Kairouan de smaak te pakken te hebben na 2 trio klasseringen op een rij. Laatste keer op Alkmaar liep ze in de .19, en dat doen niet veel paarden haar na. Ook (5) Lexia Boko en (8) Karin liegen vorige meeting op Alkmaar hun klasse zien, en zullen dat vandaag zeker weer doen. (6) Johnny B Goode werd laatste keer ingehouden, maar hij kan vandaag zijn recente pakken.

In de derde afdeling steken (1) Lois Lane en (8) Levi Europoort er bovenuit. Eerstgenoemde was vorige jaar altijd op de tickets te zien in Alkmaar en zij is weer toe aan een overwinning. Laatstgenoemde is de nieuwste aankoop van Stal De Gele Kanaries en hij won vorige meeting erg sterk. Alleen dit keer is het startnummer minder. (3) Kees Bianco en (2) Imperioso werden vorige meeting 3e en 4e, en zullen vandaag ook weer voorin mee doen.

In koers 4 zien we (6) Juliette klaar staan om haar derde overwinning op rij te behalen op Alkmaar. Ze staat zwaarder dan normaal want (7) Jor Di Grou won laatste keer erg sterk voor (3) Goah D’Isere. Beide paarden worden vandaag weer voorin verwacht. (4) Jonne Cavallo komt terug van rust, maar ook zij won vorige keer dat ze op Alkmaar was erg sterk.

Een Klasbak, Sprinten en TCT

En die Klasbak is natuurlijk (4) Koen n Klasbak die vandaag zijn debuut maakt op Het Ovaaltje in koers 5. Normaal gesproken lijkt hij een klasse te groot voor het veld. (9) Eye Catcher C won laatste keer op de streep, en ook (6) Jewel Starlake kwam in haar laatste start als eerste over de streep. Beide proberen zullen proberen om op herhaling te gaan maar voor beide wordt dat lastig. Ook (8) Cassidy Byd was laatst sterk op Alkmaar en zal hier ook voorin mee doen.

In de zesde afdeling hebben we een sprintsters over 1700 meter. (6) Kaboom lijkt de logische favoriet in dit veld na haar prima tweede plek vorige meeting, (2) Ipson Boko is een snelle vertrekker die vorige meeting een prima trio klassering behaalde en daar zeker vandaag nog een keer toe in staat is, misschien wel meer. (4) Lincoln Transs R zou hier op zijn klasse voorin mee moeten doen. Hij sprong laatste keer in een koers die (1) Handy Wise met gemak wist te winnen. Dit keer staat beide weer voor de sulky.

In de zevende koers de eerste TCT koers van het jaar. Veel debutanten, en eigenlijk heeft alleen (7) Marco’s Wish veel koersen in de benen. Hij won hier vorige keer sterk. (5) Milo Bianco liep bij zijn debuut meteen een .16 tijd en dat doen niet veel andere paarden hem na. (6) Madness en (2) Mister BB kwalificeerde beide erg sterk en doen hier ook zeker voor in mee.

Jaargang Toppers

In de achtste koers is dat natuurlijk de top merrie (9) Meghan Flevo. De 3-jarige Muscle Mass dochter was als 2-jarige een van de beste van haar jaargang. Een juweeltje voor Stal De Gele Kanaries. Tegengeweld zal zeker komen van (2) Lars Charisma en (3) Atlanta. Beide komen goed uit de voeten op Alkmaar en kunnen gebruik maken van hun mooie startnummer. (5) Koraal is een grasspecialist maar kan ook prima uit de voeten op Alkmaar.

In de negende afdeling zien we de hoofdkoers van de dag! (9) Durk m Boko, (8) Fuggetaboutit en (7) Echo Oldeson hebben we de drie paarden die het meeste naam hebben gemaakt op Alkmaar de afgelopen jaren aan de start. De drie legendes komen uit hun winterslaap, maar alle 3 zullen gebrand zijn om zich in deze koers van beste kant laten zien. Dat een van deze drie cracks er met de winst van door gaat is alles behalve zeker met (6) Calamintha aan de start. Ze heeft het getroffen met de loting en gaat hier zeker gebruik maken van het start voordeel.

De afsluiter

Na 9 koersen, 2 ponykoersen, een TCT koers, Gele Kanaries en de paas sfeer is dit een lekkere afsluiter. (6) Llewillem Boko is toe aan een overwinning na al zijn sterke prestaties. Dat is vandaag zeker mogelijk, maar de tegenstand is ook niet niks. (5) Mireije Charisma liep al eens .14 als 2-jarige, en (9) Money Maker liep een prima kwalificatie en kan haar klasse vandaag eindelijk laten zien in koers. (3) Huppe d’Hertals liep al .18 tijden in Duitsland en dat is goed genoeg om hier te winnen. Open koers!