Tips van Tim & Robin

Wat zeggen de experts?

Voorafgaand aan elke meeting nemen Tim Woudstra en Robin Goudsblom de trainingsritten door en voorzien u van tips voor uw spel. Deze tips plaatsen we steeds enkele dagen voor de betreffende meeting.

Tips voor de meeting van zondag 19 september 2021!

Koers 1.

“Paarden tot 500, zorgen voor de leukste koersen “

In de eerste koers hebben we 8 paarden aan de start waarvan 4 hun debuut maken. Van die 4 schat ik (4) Legend Apache het hoogste in. Hij kwalificeerde begin deze maand in 1.21.1 op Duindigt, waar hij achter Sweepstakes winnaar Love over Gold binnenkwam.

(7) I Dream With You begon zijn carrière met galoppades maar hij liet in zijn meest recente koers zien dat hij zeker wel wat in zijn mars heeft, hij liep naar een knappe 4e plek op Wolvega in 1.17.1.

(5) Lars Charisma liep bij zijn debuut naar een goede 4e plek op Groningen, maar ging daarna 2 keer van de benen. Misschien kan hij zich hier in Alkmaar revancheren. (8) Javelin liep al 2 keer in het prijzengeld maar heeft geen fijn startnummer.

Deze koers kan alle kanten op, maar ik denk dat (4) Legend Apache en (7) I Dream With You het meeste kans maken. (5) Lars Charisma en (8) Javelin mogen ook niet op de tickets ontbreken!

Koers 2.

“7 paarden met kans aan de start in de tweede koers van vandaag”

(7) Ruby Barosso start weliswaar in het tweede gelid, maar ze heeft de klasse om alsnog voorin mee te doen met een zwaar parcours. Dat hebben we kunnen zien toen ze sterk 3e werd in het derby weekend op Berlijn. Ze liep toen erg naar buiten toe de laatste rechte lijn wat wel een zorg kan zijn hier op Alkmaar.

(6) Jannie van Tim werd net iets meer dan een maand geleden knap derde achter Ruby. De 5-jarige Timoko merrie zette toen een knappe eindsprint in op het lange rechte stuk van Duindigt en kwam nog verassend dichtbij. In de 6 koersen die ze op Alkmaar liep sprong ze 5 keer maar won ze ook. Als ze op de benen blijft is ze hier dus dodelijk efficiënt. Ze heeft een lastig startnummer, maar de klasse heeft ze om hier voorin mee te doen.

(1) Fip Junior is een echte grasspecialist maar hij heeft vaak laten zien dat hij ook op de baan van Alkmaar hard kan lopen. Kan hij dan eindelijk op Alkmaar als eerste over de streep komen? (3) Piet de Wit heeft laten zien op Dinslaken dat hij hier zeker niet vergeten mag worden!

(7) Ruby Barosso heeft het meeste kans in deze koers, en zij kan haar tweede overwinning voor stal Langeweg hier binnenhalen. Zij moet dan wel afrekenen met zware tegenstand van (6) Jannie van Tim, (1) Fip Junior en (3) Piet de Wit!

Koers 3.

“Een goed gevuld veld in deze spannende koers”

3 paarden steken er naar mijn mening in deze koers bovenuit. (3) Kas Trottatore won van zijn 5 starts 1 keer, en dat was hier in Alkmaar. Hij kan hier dus goed uit de voeten en hij heeft een mooi startnummer. Zijn grootste uitdagers staan beide in het tweede gelid.

(8) Face It loopt al een tijdje onopgemerkt ontzettend sterke koersen. Op Wolvega, Duindigt en Groningen liep ze ijzersterk. Als ze een mooi parcours krijgt zal het mij niks verbazen als John Dekker straks zijn arm de lucht in kan gooien. Aan haar binnenkant start (7) Johhny B Goode, en dat is ook een gevaarlijke klant. Hij kan goed uit de voeten op Alkmaar en is in uitstekende vorm!

(5) Karin en (6) Feria de Rheve hebben hier ook zeker de klasse om voorin mee te doen.

Van de 3 favorieten heeft (3) Kas Trottatore het mooiste startnummer en daarom zie ik hem hier ook als winnaar, maar dan zal hij moeten afrekenen met (8) Face It en (7) Johhny B Goode, 2 paarden in bloedvorm. (5) Karin en (6) Feria de Rheve kunnen hier onverwachts het trio in sluipen.

Koers 4.

“Een prachtige open koers”

(7) Gufo Greenwood heeft geen fijn startnummer maar erg veel klasse, hij loopt sterke koersen achter sterke paarden op Duindigt. Maar vandaag is hij terug op de baan waar hij altijd top is!

(2) Gently Boko en (3) John Europoort laten vaak hun klasse zien op het gras van Emmeloord en Duindigt, maar beide kunnen prima uit de voeten op Alkmaar. (4) Hancoun du Bocage komt uit Hongarije en is lastig te beoordelen.

(7) Gufo Greenwood heeft mooie papieren in deze koers, en hij kan hier zomaar met speels gemak gaan winnen. Maar (2) Gently Boko en (3) John Europoort zullen zeker geen harde koers schuwen. (4) Hancoun du Bocage kan hier verassen!

Koers 5.

“1720 meter verandert veel in deze koers!

1720 meter en dat betekent dat de startnummers meer dan normaal zullen uitmaken hoe de kansen liggen.

(4) Koraal heeft een mooi startnummer maar vooral een erg sterke vorm. Die vorm bestempelde zij vooral in haar meest recente koers waarin zij erg overtuigend won in de regen op Emmeloord. De vraag is of zij kan sprinten.

(2) Gaya Vip kan dat juist als geen ander. Ze heeft een mooi startnummer en kan hier een prachtige koers krijgen. (1) Joep Swagerman gaat ook een mooie koers krijgen en kan hier zeker in het trio eindigen.

(8) Jumilla heeft speed maar een lastig nummer. Ook (5) Kairouan heeft snelle prestaties neergezet op Wolvega

(4) Koraal en (2) Gaya Vip maken beide veel kans om deze koers te winnen, maar (1) Joep Swagerman, (8) Jumilla en (5) Kairouan zijn zeker niet kansloos!

Koers 6.

“Een monté koers met 3 banden

Zeg je monté dan zeg je snel (6) Cashflow. De 12-jarige merrie en Sytske de Vries zijn in dit genre partners in crime. Het paard in vorm is duidelijk (5) Faday Scott. De ruin doet het zowel voor de sulky als onder het zadel fantastisch! Hij rijgt de goede prestaties aan elkaar in Duindigt, Emmeloord en Duitsland. Hij kan ook weer rekenen op de steun van Nikita Menger. (4) Chronos loopt goede koersen onder het zadel en (3) Easton AV komt van een goede 4e plaats in Duindigt af.

(5) Faday Scott lijkt hier de overwinning binnen handbereik te hebben, maar (6) Cashflow zal zich zeker niet zomaar uit het veld laten slaan. (4) Chronos en (3) Easton AV zijn de overige keuzes in dit veld.

Koers 7.

“Een prachtig veld in het stayerskampioenschap

(6) Durk M Boko is in absolute bloedvorm! De ruin heeft een indrukwekkend rijtje en Alkmaar is natuurlijk zijn baan! Hij staat in het derde band met de 2 andere favorieten.

(8) Dorthez Prestance is ook in vorm. Hij liep goed in Frankrijk en liet in Wolvega zijn klasse nogmaals zien. Hij houdt van de langere afstand. (7) Felicio du Joamax al helemaal natuurlijk. De 4,5 kilometer- winnaar loopt prima resultaten bij elkaar en hoe langer hoe beter voor hem. Alkmaar licht hem zeker.

(5) Echo Oldeson staat in het tweede band en ook hij maakt hier goede kans. De lange afstand vindt hij prima en hij hoopt op een lekker harde koers. (2) Goldrush H ook en hij zal daar vanuit het eerste band ook zeker voor zorgen.

(6) Durk M Boko heeft prachtige papieren voor de winst in deze koers, maar (8) Dorthez Prestance en (7) Felicio du Joamax zullen het hem zeker niet cadeau geven. (5) Echo Oldeson en (2) Goldrush H zullen hopen op een harde koers en een plaats in het trio. EEN PRACHTIG STAYERSKAMPIOENSCHAP!

Koers 8.

“Een prachtig gevuld veld met kansen voor iedereen

(9) Joan Collins verraste de afgelopen 2 keer op Alkmaar. Of zij vandaag haar derde overwinning op Alkmaar op rij kan pakken dat betwijfel ik. (11) Jyvonn Vryenesse is namelijk fantastisch bezig de laatste tijd. Na haar rentree op Alkmaar en een galoppade wist zij 4 keer op rij te winnen op Duindigt en zij kan hier vandaag haar vijfde winst op rij pakken.

Zij zal dan wel moeten afrekenen met (10) Jonne Cavallo die op Emmeloord liet zien dat hij goed in vorm zit. Hij werd dan wel geklopt door (6) Kiss and Ride, maar die kreeg 25 meter en dat is vandaag niet zo. Maar dat betekent dat we (6) Kiss and Ride hier niet zomaar mogen vergeten.

(1) Ivar Charisma was een mega verassing op Duindigt en hij heeft vandaag een mooi startnummer.

(11) Jyvonn Vryennese is de logische favoriet. Maar (10) Jonne Cavallo, (9) Joan Collins en (6) Kiss and Ride zullen er alles aan doen om een 2e plek te bezorgen aan het prachtige rijtje van de favoriet. (1) Ivar Charisma kan zomaar verassen hier. Hij weet hoe dat moet!